SØRFORKOMFORT #6 konserter og film

[Bilde]

SØRFORKOMFORT turer videre med høyoktan tutti frutti film og musikk: Dette er arrangement nummer seks, og første mai er selvsagt dagen for både ja og nei og fest og protest.

JONATHAN HEILBRON (Melbourne) kontrabass
CENTER OF THE UNIVERSE (Tøyen) elektroniske duppeditter
JULIANA VENTER (Cape Town) motorsykler og vokal
KOKA NIKOLADZE (Oslo) fiolin
THEMROC (film)

SØRFORKOMFORT er samarbeidsprosjektet til Deichman Grünerløkka, Edge of Wrong og Dans for voksne.

///////////////////////////////

JONATHAN HEILBRON eier en kontrabass og er en seriøs fyr. Han synes vi skal fortelle dette om ham:
Jon Heilbron Is an Australian performer and composer. He is the founder of the 9-piece group ‘The Phonetic Orchestra’, and plays in the improvising trios ‘DRUM’ and ‘ellipsis’ and the modular quartet ‘Maddog Morgan’. Jon has also performed with groups such as Klangforum Wien in Austria, ensemble soundinitiative in France and Kammerensemble Neue Musik in Germany. In the world of orchestral music Jon has performed with the Tasmanian, Melbourne and Queensland symphony Orchestras.

/////////////////////////////////

CENTER OF THE UNIVERSE skal også spille. Center of the Universe er selvsagt navnet til noen. For tida er den noen bare en person, og når Center of the Universe er bare en person, da er det alltid den samme personen: Jørgen Skjulstad.
Han kommer til å spille noe annet enn de andre folka, og det kommer til å bli bra og hyggelig og antakelig morsomt. Ikke at alle de andre spiller noe som blir dårlig, uhyggelig og kjedelig, men likevel. Han pønsker på no greier, sa han i telefonen. Vi får se hva det blir. Vi veit at han lager egne elektroniske instrumenter, liker lyspærer og ikke går av veien for en fest. Eller hva menes egentlig med det siste? Altså hvis festen er utafor veien og er trivelig, gjør han kanskje det. Nå skulle alle mulige misforståelser være oppklart, men…

Men hvem er det og hva gjør han? Man skal jo liksom kvalitetssikre i forkant og forstå alt før man tar sjansen på å gå ut døra, ikke sant? Så da leser vi dette høyt for deg fra Wikipedia:

“Han er også kjent som grunnlegger og åndelig veileder i det uavhengige plateselskapet Metronomicon Audio, samt som låtskriver, vokalist og gitarist i Now We’ve Got Members. Skjulstad har ellers spilt i en rekke band som Koppen, Hanny, Salvatore, Täppas Strepens og Truls and the Trees.”

Er du overbevist nå?

/////////////////////////////////

JULIANA VENTER er Sør-Afrikas svar på Diamanda Galas!

Ikke at vi står bak det utsagnet, men det får deg i hvert fall til å sperre opp øya. Hvis du ikke er som oss, at du synes Diamanda Galas er litt akterutseilt og patetisk.
Det har vi ikke tenkt å hekte på Juliana Venter. Men det er litt digert, da. Det kan de ha felles. Men i stedet for evigvarende romklangbokser og ekkomaskiner, stiller Venter med en gjeng motorsyklister som band. Faderullan at vi ikke gjorde den konserten sjøl en gang i gamle dager, altså, men nå gjør altså hun det. Motorsykler og vokal. Ikke sånn shoegazer-vokal, da. Men det har du sikkert allerede skjønt.

Fru Venter har en CV. Den kan vi referere litt fra sånn at du ikke tror det er en fra Grünerløkkas frivillighetssentral som står der og kauker. Hvis du søker på navnet hennes på nettet, så får du treff på en kjent filmskuespiller. Det er henne. Men altså halve henne. Hun er også kjent som vokalisten i det antiapartheidavantgardebandet The Mud Ensemble på 1990-tallet, også gikk det slag i slag med flytting til Berlin og jobbing som komponist og artist og plater på selskap som Staubgold.

////////////////////////

KOKA NIKOLADZE
Koka Nikoladze is a Georgian artist based in Norway; educated as a violinist, composer & technology developer. He believes that the will of creating is one of the most dominant human instincts, composes music and invents things.
Koka is often regarded as a post – composer and also a creative designer in music. This includes a broad range of things, such as composing operas, designing musical instruments and tools for making music, performance, installation art, etc.
Koka lives and works in Norway. Now he conducts a PhD research project at the Norwegian Academy of Music with the main question: how to hack performers.
He collaborates with a number of artists internationally and also holds lectures in composition and computer music worldwide.

nikoladze.eu/creations

///////////////////////////////////

THEMROC er en av de mest legendariske kultfilmklassikerne man kan tenke seg. I hvert fall av dem som er laga i Frankrike i 1973. Og en av filmene man kan tenke seg å la være å glemme på en stund. At man velger å vise den på en dag som 1. mai er kanskje ikke så rart, for den handler jo dypest sett om en av grunnene til at man 1) går i tog eller 2) ikke går i tog. Den handler om verden i dag. Man kan eventuelt se den som en ekte kjærlighetsfilm uten kliss.

Gratis visning etter konsertene!

/////////////////////////////////

Litt støtta av Kulturrådet

Legg til ekstern kalender…