Space2 – a psychocartography of conceived presence

Pressemelding

ROM for kunst og arkitektur har gleden av å invitere til åpning av utstillingen:

Space2 – a psychocartography of conceived presence

Fredag 2. Mars. kl. 18:00

Maridalsveien 3, 0178 Oslo

Det eksperimentelle arkitekturlaboratoriet SERENDIPIT:US (Eli Goldstein og Kjersti Wikstrøm) opererer i skjæringspunktet mellom kunst, arkitektur og forskning.

Med fokus på metodikk og analyse ved generering og utforsking av forestilte og faktiske rom, tilnærmer deres arbeider seg de fenomenologiske aspekter ved spørsmålene rundt romlig tilstand.

Utstillingen Space2 setter fokus på menneskelig interaktivitet og simultanitet i romlig forståelse og opplevelse.

Ved hjelp av “forestillingen om tilstedeværelse”; tilstanden av å oppleve / oppdage / sanse et sted parallelt med forestillingen om et annet, utforskes hvordan det “å være på mange steder samtidig” kontinuerlig påvirker ens forståelse av enhver mulig virkelighet.

Med utgangspunkt i et digitalt fornemmelsesarkiv, atlas of emtion, etablert av kunstnerne under to individuelle men simultane opphold i Berlin og New York, utforsker de eksperimentelle strategier for kartlegning og systematisering av romlige tilstander og sekvenser.

Fornemmelse og erindring behandles som prosessuelle verktøy når Goldstein og Wikstrøm utvikler prosjektets taktile regelverk og bruker disse som byggeklosser i den romlige konkretiseringen av atlasets subjektive topografi.

Space2 utfordrer med en leken holdning den prosessbaserte og metodiske analysen kunstnere og arkitekter legger til grunn for utvikling av nye mentale og fysiske rom.

Utstillingen inneholder installasjon, tegning, fotografi og video

Velkommen!

<class="MediaContent">

Legg til ekstern kalender…