LARRY CLARK TEENAGE LUST

Velkommen til åpning av utstillingen Larry Clark Teenage Lust 2.6-12.8.
Gratis buss tur/retur Rådhusplassen/Preus Museum 12.30/17.00. Piknik og forfriskninger.
Etterfest i Oslo

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

“I wanted to present the way kids see things, but without all this baggage…You know…they’re living in the moment not thinking about anything beyond that and that’s what I wanted to catch. And I wanted the viewer to feel like you’re there with them — you can be there fucking, smoking dope, having sex…”
Larry Clark

Larry Clark (f.1943) regnes som en av de mest innflytelsesrike fotografene i sin generasjon, og har produsert en imponerende rekke fotografier og filmer i løpet av sin karriere. Han revolusjonerte dokumentarfotografiet med sin første artist book Tulsa som kom ut i 1971. Clarks arbeider representerer – sannsynligvis bedre enn noen overgangen fra den dokumentariske fotojournalistikken på 50- tallet til det personlige og undersøkende fotografiet som preget 70 – og 80-tallet. Han har inspirert flere generasjoner kunstnere, som Nan Goldin, Richard Prince og Ryan McGinley.

Den amerikanske drømmen blir punktert gjennom de kontroversielle filmene Kids (1995), Bully (2001), Ken Park (2002) og Wassup Rockers (2005), der han fremstiller ungdoms seksualitet med en brutal ærlighet.

Lenge før han regisserte sin første film ga han ut bøkene Tulsa (1971) og Teenage Lust (1983, 1987) som virket som inspirasjon og bakgrunn til filmene. Tulsa skildrer i en narrativ og dokumentarisk form en destruktiv ungdomsskultur preget av dop og vold. Bildene er tatt fra Clarks hjemby Tulsa i Oklahoma og gir et sterkt innblikk i en ukjent subkultur.

Boken Teenage Lust (1983,1987) er basert på serien som vises på Preus og bærer undertittelen ”An Autobiography of Larry Clark”. Den er ikke en selvbiografi i konvensjonell forstand, men inkluderer personlige snapshots og følger en løs biografisk kronologi. Serien inkluderer fotografier fra Tulsa fra tidlig 60-tall og ender med portretter av mannlige prostituerte fra New Yorks beryktede 42nd Street på begynnelsen av 80-tallet.

Fotografienes intensitet og subjektive form bærer tydelig preg av å være tatt fra innsiden av et miljø, og skildrer på en ikke dømmende måte en eskapistisk ungdomskultur der sex og dop er sentrale ingredienser. Clarks rolle som både vitne og deltager gir en nærhet til den virkeligheten han presenterer, bildene i Teenage Lust er rå, brutale og sårbare på en og samme tid. Disse utfordrende temaene hadde ikke tidligere fått en slik fremstilling innen fotohistorien. Tulsa og Teenage Lust fanger det amerikanske samfunnets endring fra det konforme 50 – tallet mot hippiekulturens frie sex og liberale dopkultur.

Utstillingen er kuratert av kunstbokhandelen Torpedo ved Elin Maria Olaussen og Karen Christine Tandberg.

Presenteres i samarbeid med Galleri S.E, Bergen.

(((((((((((((((((((((((((((((((((((ETTERFEST I HAGEN PÅ SPASIBAR FRA KL 19.00!)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Legg til ekstern kalender…