ProgKjeller Presenterer Pekka Pohjola

Denne onsdagen vies i sin heltet den finske bassisten og komponisten Pekka Pohjola fra bla. finske Wigwam, The Pekka Pohjola Group pluss en rekke soloalbum. Vi skal innom høydepunktene fra tiden 71 til 86, og alt vil bli spilt på vinyl!

Det som er så moro med Pekka er at han ikke “dabbet” av utover 70 tallet, men fortsatte å lage god musikk gjennom hele 80 tallet og helt frem til vår tid. Han har alltid med seg de beste musikerne i Finland, og er orientert både mot klassisk og jazz.

Selv hater han sjangerinndeling og er kun opptatt av å lage god musikk. Frank Zappa’s Hot Rats gjorde et uslettelig inntrykk på den unge Pekka, og Zappa selv likte Pekka så godt at han ville ha han som bassist i sitt eget band. Dessverre ble det kluss med plateselskapene men det var kanskje like greit, for da kunne Pekka fortstette med sin kontrapunktikk!

- Øystein Hasnes

Velkommen!

Pekka Pohjola sin hjemmeside

ProgKjeller er et klubbkonsept hvor vi planlegger å spille alle tenkelige varianter av musikk med utgangspunkt i den progressive scenen, og da hovedsakelig fra 70-tallet. Eksempelvis: krautrock, Rock In Opposition, jazz-fusion, spacerock/psykedelia, Zeuhl, prog-folk, Canterbury, elektronisk, symfonisk, Kosmische og italiensk prog.

Fra 18.00 til 23.30 vil det det kun spilles Pekka Pohjola, mens servering av mat og drikke vil foregå som normalt.

Legg til ekstern kalender…