ØYA:SUNKISSED : ANDREW WEATHERALL [Warp], ICONOCLASTIC, MONTÉE live

Mester Andrew Weatherall kommer tilbake til Sunkissed for å legge ned Warp loven igjen. Både når det gjelder stil og musikk. Vi bøyer oss i støvet. Årets klubb 2007, Iconoclastic, snur lille rommet på hue og Montée leverer godsaker fra deres nye album!


ANDREW WEATHERALL [Warp / UK]
ICONOCLASTIC med Deadswan, Chris Lynch & Of Norway live
Montée live
g-HA & Olanskii


NB: Montée går på scenen 23:30!



Andrew Weatherall [Warp / UK]
Primal Scream, Warp, Sabres of Paradise, Two Lone Swordsmen, Shoom, Acid house, elctronica, punk, fabric; Andrew Weatherall har gjennom snart to årtier vært en sentral del av den elektroniske musikkens avant garde. Han har lagt tung electronika til live musikk, spilt elektronisk musikk live og blandet de to med både integritet og suksess. At han kan telle vel så mange fans blant rockere som housefolk sier ikke lite om en mann som har vært med på definere sin sjanger og er en inspirasjon for mange.

For tiden er Andrew aktuell med miks cd’en ‘Watch The Ride’. En samling som spenner heller vidt; fra rock via nu-disco til indie-pop, electronica og til og med Goth! I Andrew’s hender er dette sydd sammen til en psykedelisk tur som sitter akkurat slik den skal både i pappen og i dansefoten. Sist Andrew spillte på Sunkissed ble det en merkedag for mange av de fremmøtte. Vi regner lett med at han levere varene enda en gang.



Iconoclastic
G-HA og Charlotte Torstvedt utdelte nylig Osloprisen for årets beste klubb til Iconoclastic. Mer enn velfortjent mener vi chez Sunkissed! Deadswan og Chris Lynch har lenge drevet en Oslos mest fargerike og spennende klubbkonsepter. De har for tiden også tilholdsted på Oslos suverent beste klubb, The Villa.

Denne gangen får Iconoclastic et helt rom å boltre seg på under ØYA:SUNKISSED på Fabrikken. I tillegg til Iconoclastics faste DJs tar Chris Lynch med seg Lil’Wolf og trommer sammen Oslos nye house- og technosupergruppe Of Norway. Med et knippe utgivelser, remikser og en heftige DiskJokke remiks har Of Norway allerede klart å sette seg godt på kartet det siste året. Det beviste de til gangs da de rocka brakka så svetten randt i lillerommet under Sunkissed:Live tidligere i år. Vi forventer mye fra denne kanten og gleder oss til at de setter Fabrikken på hue igjen.



Montée
Montée lager progressiv popmusikk, for hode og føtter samtidig. Med referanser på egne miksteiper som spriker fra Daft Punk til Herbie Hancock via The Knife til Roxy Music, Jamie Lidell og Funkadelic er det kanskje ikke lettere å sette dem i en bås. Men at det rocker er det ingen tvil om.

Bandets besetning er heller ikke noen hvem-som-helst; vokalist og gitarist Anders Tjore har med seg Erlend Mokkelbost fra storheten som er KILLL (i tillegg til Jr Ewing på rullebladet) samt Maya Vik på bass (Furia og Savoy), Andreas Bye på trommer (Bugge Wesseltoft’s New Conceptions Of Jazz), David Wallumrød på tangenter (Southpaw) og Karim Sayed på perkusjon (Big Bang, Salvatore mm.).

Til høsten kommer Montée med nytt album plus en remiks av godeste Chromeo. Det vi har hørt så langt vil lett få storsalen på Fabrikken til å koke akkurat slik vi også liker det chez Sunkissed: Godteri for sjel og topplokk, pur funk for ryggmarg og fotsåler!

Legg til ekstern kalender…