THE FUTURE BELONGS TO THOSE WHO BELIEVE IN A BEAUTIFUL HOME (siste dag!)

”Daglig har vi over 200 besøkende på vår vindusutstilling” – Krogsveen avd. Grünerløkka

Strandberg ønsker å undersøke boligfotografiet som representasjonsform og hvordan det gjennom sitt fravær av en subjektiv kunstnerisk motivasjon mangler et vitalt element som definerer karakter. På samme tid spør kunstneren seg om det nettopp er dette fraværet som åpner opp for betrakterens begjær, håp og drømmer (om et bedre liv). I så måte kan prospektfotografiet fremstå som en kraftfull projeksjonsflate.

På Fotogalleriets fasade presenteres en klassisk meglerutstilling, og innvendig gjentas salgsobjektene, men her presentert som kunstfotografier. I et videoarbeid møter vi fire karakterer som diskuterer kunstneriske og kommersielle aspekter ved boligmarkedet og boligprospektet; Andreas (eiendomsmegler/gallerist), Linn (boligstylist/kunstner), Kristin (boligkjøper/publikum) og Anette (kunsthistoriker/markedsanalytiker).

Sverre Strandberg gikk ut fra Kunstakademiet i 2007 med en Master i billedkunst. Strandbergs prosjektorienterte arbeid har i de seneste årene søkt å oppløse grensene mellom kunst og hverdag. Som råmateriale bruker han dagligdagse gjøremål, ritualer og bevegelser i byen. For eksempel presenterte han i forbindelse med avgangsutstillingen på Kunstakademiet i Oslo prosjektet Subprice – Norges laveste priser, en ny dagligvarekjede med første filial i Prinsensgt. 12. Et tilbakevendende tema er sjelslivets overlevelsesevne i kapitalistisk økonomi.

Se også Strandbergs forrige prosjekt: http:/www.subprice.no

Legg til ekstern kalender…