Flaggfabrikken Presenterer: THE SWEDISH ROSE

I verker som vender og vrir på våre oppfatninger om kjærlighet, rasisme, seksualitet, kjønnsroller, diskriminering og pornografi, utfordrer den svenske kunstneren Joanna Rytel (f.1974) samfunnets normer fra et feministisk perspektiv.
Rytel er kanskje mest kjent for å ha kuppet Fröken Sverige-finalen 2001 på direktesendt tv. Sammen med kollega Fia-Stina Sandlund redefinerte de ordet Gubbslem da de angrep scenen med feministiske slagord og en banner de hadde smuglet inn.
Deres aksjon sammenfalt med et paradigmeskifte i svensk media der flere unge profilerte journalister gjorde et feministisk opprør mot det de anså som et rådende gubbevelde i samfunnet.

Glada Abortbarn Fyller År er en performance i form av et bursdagsselskap for alle abortbarn i himmelen. Ved å feire abortbarna motarbeider hun skammen som ellers er en vanlig assosiasjon til abort. Bursdagsselskapet fører også tankene til sommerens debatt om de moraliske aspekter ved abort. Gjennom forestillingen utfordres vi til å overveie abortspørsmålet utover et enkelt ja eller nei.

Etter selskapet opptrer det amerikanske queer electro hiphop riot grrrl bandet Scream Club.



www.myspace.com/screamclub



Om Flaggfabrikken presenterer: Siden høsten 2005 har Flaggfabrikken brukt Landmark som arena for visning av kamera- og happeningbasert kunst. Vi fortsetter samarbeidet og vil høsten 08 innta Landmark med et bredt spekter av kunstnere, musikk og prosjekter. Med støtte fra Kulturkontakt Nord, Bergen Kommune og Norsk Kulturråd ser Flaggfabrikken Presenterer nærmere på kunstneriske strategier i våre nordiske naboland under tittelen Fatal Nordic Attractions. Programmet er kuratert av Maya Økland og Hilde Jørgensen. Følg med på www.myspace.com/flaggfabrikken for hele høstens program.


Legg til ekstern kalender…