THE FIX

Bergenfest, Øya & Ekkofestivalen presenterer:

THE FIX III – 30.APRIL 2009 – USF VERFTET
GANG GANG DANCE (US)
CASIOKIDS (NO)
FLYING LOTUS (US)
A MOUNTAIN OF ONE (UK)
HANNAH HOLLAND (UK/DJ-SET)
STRETCH ARMSTRONG (US/DJ-SET)

DFA RECORDS PRESENTERER:
HOLY GHOST (US/DJ-SET)
HOUSE OF HOUSE (US)
YACHT (US)
MOON UNIT (UK)
DISKOKAINE

BYGDIN (NO)
VELFERD
UNTZ UNTZ DJS
ASEL (DJ-SET)
SARAHS POSTCARD (DJ-SET)
CHAKA PUFFS

”The Fix er vårens største arrangement for klubbmusikk i Bergen. Kulturhuset USF Verftet er åsted for dette 7 timers lange programmet. Alle egnete rom på Kulturhuset USF fylles av artister som på hver sin front representerer strømninger innen ny alternativ og elektronisk musikk. ”


Arrangørers egne forhåndsomtaler er ofte endeløse oppramsninger av kredible musikalske referanser og spennende ikke-musikalske anekdoter, eller proppfulle av selvskryt og lovnader intense, ekstatiske øyeblikk For den vanlige publikummer er det ikke slik at all twist er like god som posen den kommer i, kanskje selv med store og anerkjente navn på plakaten. Vi kan ikke love deg musikalsk transe eller at denne kvelden skal snu opp-ned ditt syn på rytmikk og klang, men det vi kan love er et sonisk maraton, som etter vår mening er det beste, mest interessante og komplekse musikalske programmet du har muligheten til å oppleve på lenge. Synes du vi har tatt munnen for full i vårt beskjedne forsøk på å beskrive denne kvelden? Det finnes bare en måte å finne ut av det på, så da sees vil vel 30. april?

The Fix er vårens største arrangement for klubbmusikk i Bergen. Kulturhuset USF Verftet er åsted for dette 7 timers lange programmet. Alle egnete rom på Kulturhuset USF fylles av artister som på hver sin front representerer strømninger innen ny alternativ og elektronisk musikk.
Du kan fritt velge mellom å danse, bare lytte, eller kanskje klø deg i skjegget mens du nikker anerkjennende til det som tilbys. Eller som mange har prøvd de siste to foregående Fix-kveldene; løpe fra scene til scene for å prøve å få med seg alt. Det er nesten umulig, men verdt et forsøk…

Billetter er i salg allerede via Billettservice


Artister:


Gang Gang Dance (US)
Det er sjeldent at band klarer å kombinere både det alternative og eksperimentelle og samtidig appellere til et bredt publikum, med sin fantastiske blanding av new-wave synther, tribal rytmer, utenomjordisk vokal og spennende krumspring klarer GGD å gjøre akkurat dette. De fengende melodilinjene ligger alltid og lurer i det lydbildet. Referanser og assosiasjoner dukker raskt opp til alt fra The Residents ”Easter Woman” til Madonnas ”Holiday”. Bandet har en rekke utgivelser bak seg, men det er med sin siste LP ”Saint Dymphna” at et større publikum virkelig har åpnet sien ører for dem, albumet scoret ekstremt høyt på mange anmelderes best-of lister i 2008. I løpet av sommeren kan de oppleves på en mengde store festivaler, men først står Bergen for tur.


Flying Lotus (US)
Dette blir definitivt en av høydepunktene på årets The Fix, konsertene til Flying Lotus er kjent for å være ville opplevelser, hva musikken hans angår trenger vi ikke gjøre annet enn å sitere Dagbladets anmeldelse av hans siste album som kom høsten 08, som for øvrig fikk terningkast fem: ”Det regner aldri i det sørlige California, sies det. Regne gjør det heller ikke på Steven «Flying Lotus» Ellisons andre album., et hovedsakelig instrumentalt ode til hjembyen Los Angeles. Likevel ulmer tunge, høyspente skyer under den lune og solfylte overflaten av synkoperte hiphop-beats og skjøre akkorder. Og det er nettopp i skjæringspunktet mellom lys og mørke, der det organiske møter det syntetiske, at Flying Lotus’ appell ligger. Låtene har menneskelig puls, selv om de er skapt på maskiner. Bassen og trommene er kunstige, men akkurat så ufullkomment fullkomne at de kunne vært spilt av en ekte rytmeseksjon” Tenk på denne musikalske beskrivelsen; skru så opp tempo og intensitet til maks, så har du kanskje noe i nærheten av hva vi får oppleve live.


Casiokids (NOR)
”Med stein på stein skal landet bygges” heter det, en filosofi som ikke bare fungerer for trauste sosialdemokratiske velferdstater (spesielt hvis man har litt flaks og finner en zillion liter olje på veien også), men også for analog-synth-casio-gitar pop folka i Casiokids. Siden oppstarten i 2005 har de spilt hundrevis av konserter, for alt fra barnehagebarn på Landås til hipstere i New York. Det harde arbeidet har lønnet seg og sammen med sitt beryktede Digitalteater har bandet virkelig funnet sitt sorte gull. Nylig slapp de en super 7” singel på det lille superlabelet Moshi Moshi, tittelen sier det meste, dette er Grønt lys i alle ledd!!!


A Mountain of One (UK)
Etter mange år som låtskrivere og produsenter bestemte Zeben Jameson og Mo Morris seg i 2006 for å starte opp et eget prosjekt, når de et halt år senere slapp resultatet i form av en 5 spors ep, kunne en samlet britisk musikk-presse nesten ikke finne lovord nok. Deres psykedeliske blanding av luftige vokalarrangementer, sildrende perkusjon, en meget eklektisk synthbruk i tillegg til Pink Floyd aktige gitareskapader, er noen av elementene i deres musikalske univers. Referansene kommer som perler på en snor, alt fra Peter Gabriel til Fleetwood Mac. Deres nye album “The Institutive of Joy” slippes i løpet våren og forventningene er store, spesielt etter første smugslipp i slutten av januar, dette er definitivt noe å glede seg til.


Hannah Holland (UK) (dj-set)
Egen klubbkveld, platselsskap, et godt knippe egenproduserte låter, er bare begynnelsen på hva denne fremadstormende dama har gående. Legg i tillegg til at hun nesten har fått en egen sjanger oppkalt etter seg så er vi kanskje litt nærmere. Stilen og sjangeren vi referer til er ”Batty Bass” og hva er så det, vi lar henne selv forklare: ”People started referring to my sets as Batty Bass , as the type of music i play is hard to describe as a whole genre, even through it sounds as if its part of the same genre, whether its a house, breaks or dubstep tune, there’s an element in it that i pick out that makes it flow. Obviously the name comes from the night. For me, bass makes the warmth/aggression and the sex appeal of a record, when u hear a great bassline it makes u feel dirty on the dancefloor , as it taps into your soul! ” Nok sagt dette må bare oppleves!


Stretch Armstrong (US) (dj-set)
Allerede i femte-klasse kjøpte Stretch Armstrong Sugar Hill Gang 12- tommeren “Rapper’s Delight”, og DJ-karrieren begynte virkelig å ta form mens han gikk på high school. I 1988 startet Stretch opp med sine egne fester i New York som fort ble populære på klubber som Big Haus, MK, Love Transporter Room og Mars. I 1990 kom derimot det store nasjonale og internasjonale gjennombruddet med “The Stretch Armstrong Show with Bobbito The Barber” på radiostasjonen WKCR 89.1 FM. Radioshowet ble hjørnesteinen av hip-hop på amerikansk radio, og nådde så langt at Benni’s Musikk på Aker Brygge (R.I.P.!) i Oslo solgte massevis av kasett-opptak av sendingene importert fra USA.Radioshowet ble senere også kåret til “Best Hip-Hop Show of All Time” av musikkbladet The Source. Stretch jobbet på denne tiden også som A&R for plateselskapene Big Beat/Atlantic (1990-93), Loud (1993-95) og produserte blant annet Lil’ Kim sin første hit med Jay-Z; “Big Momma Thang”.I 1995 merket derimot Stretch en negativ effekt av å hovedsaklig jobbe med hip-hop og hadde i lang tid følt seg som skilt fra house og dansemusikken han også hadde vokst opp med. Lenge før mash-up’ens fødsel kuttet og blandet Stretch sammen rock, electro, house og alt han hadde lyst til å spille, og som en reaksjon av at folk var lei av musikken som hadde gått på tomgang i altfor mange år, ble nok en gang festene hans suksessrike! I 2006 ble Stretch Armstrong partner med Dominique Keegan og plateselskapet Plant Music; som er hjemmet til artister som Tittsworth, Kap10Kurt, The Glass, Kasper Bjorke, Clubfeet, Eli Escobar med fler.


Holy Ghost! (US)
Denne Brooklyn duoen er spådd en lysende fremtid på disco-himmelen. Gjennom sin bakgrunn fra hip-hop gruppen Automato, kom de i kontakt med James Murphy (LCD Soundsystem/DFA Records) som produserte Automatos først album, etter dette samarbeidet de med ham på flere prosjekter. De har også turnert som musikere i bandet til Juan Maclean, men deres eget prosjekt er altså Holy Ghost!. Deres første singel (også utgitt på DFA), “Hold On” er en nydelig hybrid mellom tradisjonell amerikansk 70-talls disko, og tyngre synth basert italo. Og var en av fjorårets sterkeste låter. Det er store forventninger til deres første album som kommer på vårparten.


House Of House (US)
NYC duoen House Of House gjør ett live-set på The Fix. House Of House består av Liv Spencer(kjent fra bandet Still Going som har gitt ut på DFA Records) og sangeren Saheer Umar. De slapp i mars en 12" i eksklusive 600eks på Brooklyn cult-labelen Whatever We Want. Den forsvant på få dager, slik som alle 12" derfra gjør. Denne innholder den instant classic 13 minutter lange pianohouse låten ‘Rushing To Paradise (Walkin’ These Streets)’. Jakt etter den på Ebay! House Of House svinger innom Berghain i Berlin før de gjør sitt live-set på Sardinen. De blir en del av DFA Records kvelden.


Yacht (US)
Et slags band, men egentlig mye mer et media og sjangersprengende livsverk fra multikunstneren Jona Bechtolt, som med makker Clarie Evans presenterer en slags psykedelisk baklengs power-jam, gjerne supplert med god dose utagerende dans, akkompagnert av power-point presentasjoner, Q&As, og ganske crazy video-grafikk. Høres rart ut? Ikke egentlig, dette er også flott dansbar popmusikk noe deres singel ”Summer Song” utgitt på DFA records, beviser. I konsertsammenheng er de også meget rutinerte, med over 300 konserter i løpet av de siste to årene. De har også tidligere vært på besøk i Bergen, men nå er vi absolutt klar for en ny dose Yacht.


Moon Unit (US/GER)
Xaver Naudascher fra Moon Unit er ingen ukjent person for tilhengere av ny elektronisk musikk, han eier og driver plateselskapet Supersoul som ga ut det glimrende samarbeidsprosjektet Nobody knows anything – DFA presents Supersoul , to av fjorårets to best samlealbum med Europeisk ny elektronisk musikk. Sammen med Paul Mogg (med fortid fra bla dj-duoen The Psychonauts) og vokalist Rosalind utgjør de Moon Unit, en sann futuristisk versjon av en moderne popgruppe. Debutalbumet kommer våren 2007, og deres liveopptredener har fått glimrende kritikker.


Diskokaine (AU)
Beste måten å beskrive Diskokaine på er vel å la ham gjøre det selv, så værsågod:
„My mother says that my haircut looks like shit! my dad doesnt care about that but he thinks that i cant deal with money….especially the money I dont earn by myself! several promoters from Moscow, nyc, london, Rio de Janeiro, Chicago, Paris etc…invited me in the last 12month to play their parties. somehow they didnt invite me ever again. Nevertheless i’m more into making music by myself instead of mixing 2 records together. i rarely do remixes since mostly i think the original is anyway better. but for guys like “Moby” i had to do it since my mother loves him….and i love my mama. I executive-produced the project “Sally Saphiro” which just was nominated “Best Album Of The Year” next to guys like Justice at the NYC “Plug Awards” where she did one of her rare live appaerances sharing stage with NICK CAVE. that makes dad proud because he likes nick Cave. I also did music with lovely people like Princess Superstar, Alexander Robotnick and Legowelt to name a few… My girlfriend always tells me that I’m bad in bed and that I’m getting fad. furthermore my “MS Word” programm just tells me with those underlined red words that my english sucks big time but trust me…. my German in interviews is even worse. Honestly,I never thought about all those things mentioned above.“
-Yours Truly Wolfram aka Diskokaine -


Asel (dj-set)
Siden mor og far mer eller mindre frivillig lot avkommet forlate sitt trygge forstadsrede en gang på nittitallet har det vært kunst og kultur som har vært fokus for asel aka Asle Bakke Brodin. Musikk-junkie, platesamler, arrangør, fest-fikser, produsent, og billedkunstner. Hans arrangør og dj-karriere strekker seg bla tilbake til det legendariske klubbkonseptet Elektra som holdt hus på Permanenten (RIP) og Agora tidlig på 2000-tallet. Han er sjef for Ekkofestivalen og The Fix, og er ofte å se bak platespillerne både alene og sammen med sin makker Mikal Telle på deres HotHot! kvelder. Han har en gigantisk platesamling som ryktes å inneholder alt fra det mest obskure til det minst obskure, intet mindre.


Bygdin
Stillheten. Friheten. Roen. I hjerte av Norge hører du den langsomme pulsen av evighet. Lyden av det reneste av det rene. Der skogen ikke får puste. Der tindene regjerer. Det norske høyfjellet. Og der, østenfor Valdresfløyen og ved foten av magiske Jotunheimen, i naturens eget skattekammer ,finner man Bygdin. Innsjøen som danser i fjellenes speilbilde. Schröder & Ovesen, bedre kjent som de to vingene i bandet 120 Days, liker naturen. Og de liker å drikke det avkjølende vannet fra en av de uttallige friske fjellbekkene i Norges natturskjønne fjellheim, men de liker også en kald pils. Og støy. Og aggresjon. Og mørke, svette, lyd, forvrengte lyder, beats, perkusjon, stygge melodier, villskap, drømmer, vakre melodier, seighet, femdrift, oppbygning, breakdowns, missnøye, glede og særheter. Dansing ! Ja, og dansing. Og mer svette. Det er ikke noe hokus pokus. Bygdin er til for at folk skal få en litt mer givende hverdag. Eller en heftigere helg. Hva skal man så kalle dette? En slags hybrid av elektronika, techno, ambient, støy og pop. Jeg vet ikke, man føler for å lene seg godt tilbake i stolen og å danse på samme tid. Etter en herlig dose med dette får man faktisk lyst på en tur opp til Bygdin. Ja, for å trekke litt frisk luft. Husk å ta av ved rv51.


Chaka Puffs (dj-set)
Dj duoen bestående av de nye kidsa i blokken; Tarik og Catalina. De spiller tung og tøff elektro uten og se seg tilbake, fast bestemt på å erobre verden, det siste halvåret har de bla hatt spillejobber på steder som Edvard, Fincken og Landmark. To egenproduserte later hard et også kommet fra den kanten, og med ekstra produksjonshjelp fra Ørstas store sønn Skatebård, må det jo nesten bli en hit.


Velferd
Fjord-disko fra Bergen er vel neppe noe nytt tenker du, men der tar du feil. Mannen bak er unge Hermansen. Du har muligens sett han på en scene før der han fingrer frenetisk på synthene sine i bandet The New Wine. Synthvirtuosen har vært særs opptatt denne våren med turnering Europa rundt sammen med sine kompanjonger i TNW. Likevel har han tatt seg tid til og lage egne diskolåter, remikse, sette sammen ett live-set pluss diverse dj-jobber. Dette blir Velferds live debut og det blir garantert ikke en henge med hodet over lap-topen konsert, så er det sagt…


Untz Untz djs
Kjernekarene bak Bergenske Untz Untz Records, et label som arrangerer flere klubbkvelder i Bergen. De har også en særs oppdatert webside. Den første 12" på Untz Untz ventes utpå våren en gang. Untz untz djs er hver for seg bedre kjent som Pastor og Touchable Terrence, og i løpet av året som gikk har de absolutt ikke ligget på latsiden med spillejobber både i Bergen, Oslo, Trondheim og ikke minst i sine hjembygder (Stord og Notodden), og oppvarmingsjobber for blant annet Cut Copy og Le Corps Mince De Francoise. Fremover planlegges det flere spillejobber som tohodet dj-monster, sammen spiller de en alternativ blanding av nyere disko, elektro og pumpende house i sine heftige Tag-Team dj-set.

Legg til ekstern kalender…