Feil forlags lansering, jubileumsfest og minifestival

Feil forlag presenterer: En rute

Lansering i kjelleren på Revolver 10. Desember kl: 1900


Øystein Runde / Bjørn Bjarre / Martin Ernstsen / Bendik Kaltenborn

Ergo / Daniel Meyer Grønvold / Jæ / Dj Cyber Puppy 007


Fire tegnere som alle har jobbet med tegneseriemediet på hvert sitt vis presenterer i Feil forlags prosjekt En rute hvert sitt svar på hva en enruter kan være. Rutene trykkes i formatet 49 × 69 cm, hver i 100 nummererte eksemplarer, og selges for 100,-/stk.

Tegneserien forbindes gjerne med en rekke tegninger og tekster stilt etter hverandre i en rekkefølge. Dermed blir ordet tegneserie en betegnelse som ikke helt gir noen mening når man snakker om enruterformatet. I denne serien får vi presentert 4 enkeltstående arbeider som på hvert sitt vis balanserer på grensene til hva man vanligvis forbinder med sjangeren. Disse fire rutene er både tegninger, tegneserier og plakater på samme tid og utvider enruterformatet ved at de blant annet har valgt å gå bort fra kjennetegn som enten humoren, snakkeboblen, den umiddelbare vitsen, de gjenkjennelige hovedpersonene eller den narrative fortellingen som har en begynnelse og en slutt. Størrelsen spiller i tillegg en rolle for hvordan rutene til slutt oppleves da de ikke er små ruter i en bok, men er skapt for å bli trykt som større plakater. Disse fire rutene hviler ikke på at de befinner seg trygt innenfor en sjanger med klare grenser, men viser en nysgjerrighet for hva som befinner seg nettopp midt i mellom.


Onsdag den 10. Desember er det klart for lansering og feiring av En rute, samtidig som vi markerer Feil forlags ett-årsjubileum! Det hele skjer i kjelleren på Revolver og vi feirer med en aldri så liten minifestival med artister som Ergo, Jæ og Daniel Meyer Grønvold, før Dj Cyberpuppy 007 drar på med godlåter du ikke klarer stå stille til.

Gratis inngang! / Dørene åpner kl. 19.00 / Musikk fra 21.00

Plakatene vil senere dukke opp i alle sympatiske butikker rundt om i verden så fremt de ikke blir utsolgt allerede på lanseringen!


Om kunstnerne:

  • Bjørn Bjarre (1966)

er utdannet fra Statens Kunstakademi i 1994, og har siden midten av 1990-tallet arbeidet med en serie skulpturer og tegninger under fellestittelen Abstrakt Følelse, i tillegg til større installasjoner, offentlig kunst og artist books. En samling av hans tegneserier fra slutten av 80-tallet ble utgitt på Jippi Forlag i 2001. Han er tidligere redaktør av UKS-Forum for Samtidskunst og er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet og Bergen Kunstmuseum.

Bjørn Bjarre på verdensveven

  • Bendik Kaltenborn (1980)

er en av grunnleggerne av Dongery-kollektivet, og hans serier har i senere tid vært å finne i mange inn- og utenlandske blader som f.eks. Swindle Magazine, The Drama, Stripburger, Glömp og Strapazin. Han har nylig tatt master i grafisk design og illustrasjon på Konstfack i Stockholm, etter å ha tatt en bachelor i det samme på SHKS i Oslo for mange hundeår siden.

Bendik Kaltenborn på verdensveven

  • Martin Ernstsen (1982)

har en bachelorgrad i illustrasjon fra England, og studerer for tiden på Konstfack i Stockholm. Han har gitt ut tre tegneseriealbum på Jippi forlag, og jobber nå på sitt fjerde ved navn Fugløya. Martin står også bak et imponerende knippe selvutgitte seriefanziner.

Martin Ernstsen på verdensveven

  • Øystein Runde (1979)

har gitt ut tre tegneseriebøker: Margarin sammen med Kristopher Schau, De Fire Store med Geir Moen – som handler om Ibsen, Bjørnson, Kielland og Lie sin hemmelige karriere som zombie-bekjempende agenter, og The very best of Rundetid, en hel bok med bare fyrstikkmenn i. Han skriver også serien Futen sammen med Knut Solberg, og kommer med en samlebok om den sunnmørske superhelten Bjartmann i 2009. Og så en oppfølger til De Fire Store, så en vikingserie på 143 sider, og så kanskje en sko.

Øystein Runde på verdensveven

Legg til ekstern kalender…