MODULERT VALGVAKE - 1 - Jazzmontør, Blå & Ultima presenterer : Ost & Kjex - Håkon Kornstad - Center of the Universe - Sten Ove Toft/Stian Westerhus - Julian Skar - Torgrim Eggen - Bagdiggaz - Moteshov v/ Maria Kartveit - Alexander Harang – Dj Olivio – Vj Palegolas – Politiker Djs – Valgvakereportasjer + gjester & venner

[Bilde]

[Bilde]

*

*

ET GODT PARTI

På valgdagen, i det politiske hjertet av Oslo, Youngstorget, vil en rekke kunstnere bidra til å gi deg en valgvake helt utenom det vanlige. Ideen er å bruke elementer fra valgkampen og valgsendingene til Nrk og TV2 til å lage nyskapende musikk og kunstnerisk innhold med politisk skråblikk og multimedial lek.

Blandingen mellom improvisasjon, forberedt materiale og et bredt musikalsk, tverrpolitisk og faglig uttrykk vil prege denne kvelden. Her er det rom for alle uansett partipolitisk tilhørighet og kunstneriske preferanser. En folkefest rett og slett !

Den 14. september har folket har talt, kjeklinga er over, og alt som gjennstår er prosentpoeng og endeløse intervjuer med eksperter med tics og joggesko. Hvorfor sitte hjemme og kaste peanøtter på tven når du kan komme til oss og lære, leke, oppleve, sanse og danse ?!

Program :

Lydkunstnere oppsummerer valgkampen

En rekke kunstnere med ulik bakgrunn og referanseramme har fått i oppgave å lage spesialskrevne verk basert på valgkampens viktigste saker. De skal mao lage verk inspirert av valgkampen krydra med elementer som samplinger og manipulasjon fra livesendingene til Nrk og tv2.

[Bilde]

Ost & Kjex ( Miljøvern & oljeboring )

Ost og Kjex er for tiden i studio og lager nytt album før de senere i høst setter kursen østover til Kina for en større turne og inspirasjonstur. Tore “Jazztobakk” Gjedrem og Petter Haavik har i en årrekke vært en av Norges største eksportører av nyskapende dansemusikk til inn, opp, og utland. De er kjent for å bruke samples og lyder fra ja, nettopp, ost & kjeks. Har du ikke fått med deg dette før bør du åpne ganer og ører for deilig port salut og crispy ritz servert av disse danseglade innovatørene. Ost&Kjex har fått i oppdrag å lage verket sitt på den opphetede diskusjonen rundt miljøvern og oljeboring i Lofoten.

www.myspace.com/ostkjex

[Bilde]
Foto av Bjørnar T. Sund

Håkon Kornstad ( Helsepolitkk & eldreomsorg )

Sjelden har det Maltiske Bidraget til melodi grand prix lått bedre enn da Håkon Kornstad modulerte og jazza det opp en magisk maikveld på Blå tidligere i år. Når det kommer til solide varer, energisk opptreden og vakker og inteligent bruk av sax og samples er vi stolte av å ha fått Håkon med i lineuppen. Håkon er Kjent fra bandet Wibutee, og har arbeidet med Paal Nilsen Love, Bugge Wesseltoft, Anja Grabarek, Knut Reiersrud, og Ingebrigt Flaaten for å nevne noen. Håkon har i form av sin enorme rutine og sine brede empatiske evner fått utfordringen om å komponere et verk om Eldreomsorg og Helsepolitkk. Dette er jazz med hjertet på rett plass !

www.kornstad.com/

Center of the Universe, (COU) aka Sissyfus ( Asylpolitkk )

[Bilde]

Multimusikeren Jørgen ”Sissyfus” Skjulstad aka Center of the Universe er en ridder med mange hatter. Han har i tilegg til hattene, opptil flere lemmer med i det meste som kommer ut fra Metronomicon Audios mangefaseterte univers. Center Of The Universe spiller skrudd worldmusikk-influert av elektronika og visesang fra Balkan, Midtøsten og Nordafrika. Hvem kan bedre gi oss et verk om problemstillingene rundt Asylpolitikken ? Ingen. Dette blir ulkefett.

www.metronomiconaudio.net/

Sten Ove Toft & Stian Westerhus ( Fordelingssamfunnet/skattepolitkk )

Improvisasjon, støy, dronerock, vrengte forskerkere, en haug av kabler, effektbokser og innstillinger du ikke viste fantes brukes til å lage feedback og lyd med så hårete baller at kroppen sjelver og huset rister… Å være på konsert med Toft og Westerhus er en intens og suggererende opplevelse som utfordrer din oppfatning av lyd og musikk. Dette er norsk støymusikks ypperste Mullaer.

I det restene av Gerardsens aske (som oppbevares i AP lokalene) ved hjelp av hissig bass og støy rystes ut av urna si tar vinden tak i lyden som vitrer helt ned til Stein Erik som kan kjenne at det blafrer i de løse sveitserfrangene han har i baklomma på slåbrokken…

Men slapp av Mille Marie det er bare Toft og Westerhus som tar for seg fordelingsamfunnet og skattepolitkken.

[Bilde]

http://www.roggbif.com/toft/
http://www.stianwesterhus.com/

Julian Skar ( Skolepolitikk )

Julian Skar er komponist med bakgrunn fra improvisasjon og popmusikk.
 De siste årene har han fordypet seg spesielt i ny teknologi, multimedia og scenekunst. Skars verker bærer sterkt preg av fornektelse av sjanger og fagfelter, samt en komponist som ikke skiller mellom tradisjonelt notepartitur eller muntlig samarbeid og åpne former. Resultatet er en stor spennvidde i produksjonen. For tiden arbeider han humoristisk musikkteater for barn med «muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans» i samarbeid med Poing og med mer tradisjonell konsertmusikk med «Piano konsert» for Morten Qvenild og Oslo Sinfonietta. Blant Skars mer bemerkelsesverdige komposisjoner er et stykke for slagverk der det forutsettes at utøveren har åtte armer. Julian vil i form av sitt engasjement for de yngste ta for seg skolepolitikk på Valvakeaftnen.

http://julianskar.com/

Husband med Konferansier og publikumsinvolverende sprell :

Bagdiggaz – Spot on

[Bilde]

Som seg hør og bør på en så lang aften, trenger man noen til å binde sammen og knyte opp og igjen arrangementet. Bagdiggaz er et konseptuelt orkester preget av improvisasjon, impulsivitet, fortellerteknikk og livsglede. Bagdiggaz spiller sanger og kontentum basert på publikums input og respons. Orkesterleder er Knut Sævik (Mungolian Jet Set, Nils Petter Molvær, Sidebrok, Sernet & Fyre ) trakterer spaker, tangenter, fløyter og pauker. Konferansier er Toastamster Tilt aka MC Høg Taler ( Jazzmontør, skuespiller, freestyler, artist, og pratmaker). Bagdiggaz guider publikum igjennom kvelden og bistår de løse fugler med å feste flagrende utfordringer. Orkesteret er ellers : Anders Bjørke (bass, Powpow ) , Tore Breivik (Mungolian, Sernet&Fyre, Skatebaard mm) og Øystein Haugan (fumusic mm). Se opp for gjesteartister og overraskelser !

Knut Sævik

www.jazzmontor.no

Foredrag, høytlesning og perspektivering av valgkampen :

Torgrim Eggen

[Bilde]

En valgvake uten meningsfylt innhold og evne til refleksjon, perspektivering og faglig tyngde er det ingen som liker. Heldigvis har vi tenkt på det for deg ved å hooke opp forfatter, journalist og musiker Torgrim Eggen. Få kan mer om maktspillet og mediesirkuset i kulissene av det norske valget enn nettopp Torgrim. På valgvaka vil han lese utdrag og fortelle om prosessen når han arbeidet med boka Trynefaktoren (anbefales!) samt belyse hvordan en valgkamp fungerer i praksis. Det er forskjell på hva som skjer på partikontorenes bakrom og hva vi som konsumenter får servert igjennom media. Torgrim vil få oss til å tenke, lytte, le, lære og reflektere med sin språklige og intelektuelle tyngde.

http://www.torgrimeggen.no/

Moteshow med Maria Kartveit fra Marked Moskva :

Etter et KLF aktig stunt gikk bokstavlig talt det magiske stedet Spasibar (R.I.P) opp i røyk og i det Tonje, Cedric og Maria forlot åstedet nakne i en limousin tenkte mange at dette var slutten på et av Oslos vakreste kollektiv. Men slik gikk det heldigvis ikke. Nye ideer og oppfinnelser er allerede godt igang og kan blandt annet oppleves i den snodige bruktbutikken på St.Hanshaugen og ved små og store events rundt i det ganske land. Et hvert parti har sitt eget visuelle uttrykk. Også i klesveien. Marked Moskvas Maria Kartveit vil guide oss igjennom høstens partimoter og vise oss hvordan vi bør kle oss iforhold til partipolitisk tilhørighet.

[Bilde]

http://www.markedmoskva.com

Analyse, performance og absurde påfunn :

DJ Olivio

Dj Olivio er en smidig kattepus i undergrunnen. Han spiller skiver, skriver, produserer video, foto, performance, og ymse prosjekter. Han åpnet nylig den temporære butikken Struts i Møllergata, med klær, tegneserier, konserter og filmvisninger. Her i skogen er han kjent som mannen bak klubb Glenn, sessvollmoens store sønn. Vi har gitt Olivio ganske frie kort til å komme med input og innfall så får vi rett og slett se hva som dukker opp.

Utenrikspolitisk Rapport :

[Bilde]

Alexander Harang

I en valgkamp dukker det alltid opp emner og tema som partiene ikke synes er så lure eller sexy å ta opp. EU, utenrikspolitikk, krig, fred og sånn er potensielle bomber som de fleste av partiene enten fortier eller smyger seg rundt og behandler varsomt. Kanskje er det fordi de vet at det ikke er populistisk nok ? Gir det muligens ikke gode nok utslag på valgbarometerne ? Ikke vet vi men heldigvis har vi fått med en som har bedre peiling på utenrikspolitkk, våpenhandel og norsk fredspolitkk enn de fleste av oss. Miniforedrag og skråblikk på norsk fredspolitkk ved Alexander Harang.

www.peaceconsult.com

Polikernes egne favoritter :

Vi jobber også med å booke politikere som DJs. Hva hører de forskjellige partiene på ?
En del navn er klare og flere kommer. Kommer du der får du vite hvem.

VJ og visuell effektmaker :

Til å modulere tv bildene, lage grafikk, flyers og effekter samt å kurere det audiovisuelle utrykket har vi med multikunstneren Palegolas. Han er flink, morsom og midt i blinken for oss. Bra fyr.
http://www.palegolas.no/

Våre egne live reportere fra Partienes valgvaker.

Rundt omkring i Oslo og i området rundt Youngstorget vil det være utallige valgvaker med gleder, skuffelser og positivisme og negativitet. Som seg hør og bør har vi egne reportere som vil rapportere med kulturpolitsk skråblikk fra de forskjellige arenaene. Daniel og CC er på biffen. Den blir mør og blodig.

Arrangørerne

Modulert valgvake arrangeres, bookes og produseres av :

  • Einar Eidsvåg & Sten Ove Toft ( Blå ),
  • Ole Martin Aaserud
  • Jazzmontør ved Kjetil Bjørke og Kristoffer Pahle.( jazzmontør )

Produksjonen skjer på oppdrag fra Ultimafestivalen og i samarbeid med 2. etasje Internasjonalen.

Spørsmål og Pressehenvendelser :

Kjetil Bjørke :
Tlf : 93 65 24 63

Mail : [email protected]

Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty.

! Kistelig dolkeparti har lovet slemdrittspartiet halvparten av død salgsallianses tenner dersom ikke bebreiderapatiet eller unge smørje legger ned veto. Kvinnelig hofteparti går frem og tilbake med 69 % melder scamfact. Inngangspartiet har tatt tidligere samkvemselsminister Ådd ei arm etter å ha fått kappa av i ei Dørum til ny leiar. , Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty. Partiparty.

Legg til ekstern kalender…