Mr. Shankly's Social Club presenterer: Fittetjuvane (bandet fra Bikubesong)

Mr. Shankly’s Social Club, Smiths-klubben på Revolver, har gått jevnt og trutt annenhver søndag i hele år. Når vi så ble kontaktet av gutta som spilte i bandet på Det Norske Teatret sin fabelaktige oppsetning av Frode Gryttens ”Bikubesong” og spurt om vi kunne tenke oss å arrangere en reunionkonsert var selvfølgelig svaret at stort ja! Vi beveger oss dermed ut av vårt vante format og sted, ned i kjelleren på en torsdag for konsert og med Shankly-DJ’s før og etter konserten.

Litt om bandet og forestillingen:

“Bikubesong gikk på Det norske teatret fra september 2003 til juni 2006, og er blant teaterets største suksesser. Stykket, som er basert på Frode Gryttens novellesamling, ble vist i alt 172 ganger for fulle hus. Til sammen fikk 35 000 publikummere oppleve det brokete persongalleriet tilknyttet Murboligen i Odda. Regissør Lasse Kolsrud mottok både kritikerprisen og Hedda-juryens debutantpris for forestillingen, og VG kåret den til tiårets tredje beste sceneoppsetning.

En sentral plass i forestillingen hadde musikken til The Smiths, der hovedrolleinnehaver Hans Rønningen ble backet av et knippe erfarne musikere, alle med et sterkt og langvarig forhold til Morrissey og Marr sine sanger. Nå tørker de støvet av hornbriller og liljer og plugger i høreapparatene til ære for Revolvers faste The Smiths-klubb.

Bandet består av skuespiller Hans Rønningen på vokal, Rune Berg (The Margarets / Number Seven Deli) og Børge Sildnes (Dylan Mondegreen) på gitarer, Per Amund Solberg (Number Seven Deli / Ephemera) på bass og Trond “med hammer’n” Slåke (Orango) og Simen Mæhlum (Jim Stärk / Ephemera etc) på trommer og perkusjon.”

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…