Oslo kulturnatt - ”NÅR VI DØDE VÅGNER?”

[Bilde]
[Bilde]

Forestillingen utspiller seg etter mørkets frembrudd ved Æreslunden på Vår Frelsers Gravlund i forbindelse med Oslo Kulturnatt 2010.

“Når vi døde vågner?”Er en historisk og teatralsk opptreden med spøkelsesguider og kjente nasjonale helter fra før vår tid. På kirkegården hviler kjente personer som Henrik Ibsen, Edvard Munch og Bjørnstjerne Bjørnson. I Æreslunden vises det en utendørs forestilling der skuespillerne puster liv i utvalgte helter som hedres i humoristisk ånd.Under årets festival skal forestillingen bære preg av hva slag relasjon og forhold de utvalgte nasjonale spøkelsesheltene har til Henrik Ibsen. Temaer som går igjen i forestillingen er forholdet mellom kunsten og livet, hvilke valgmuligheter vi har eller ikke har, hva får oss til å ta bestemte valg og konsekvensene det fører med seg.
Forestillingen ble spilt første gang under Oslo Kulturnatt den 18.september 2009, med støtte fra Oslo kommune og Fond For Utøvende kunstnere. Forestillingen ble også den gangen satt opp i samarbeid med Vår Frelsers Gravlund.

NB: Ble også spilt under Ibsenfestivalen 2010!

Skuespillere & dansere:

Sara Fellman,

Ole Morten Øwre Storhaug,

Daniel A. Fjellgaard,

Henrik Stoltz Vernegg,

Anja Maria Svenkerud,

Thale Tornes,

Hanne Gjerstad Henrichsen,

Merete Nordahl,

Yvonne K. Kibsgaard og June Kristiansen

Kunstnerisk leder: Merete Nordahl

Prosjektleder: Yvonne K. Kibsgaard

Regi : June Kristiansen

Koreografi: Rita Elise Solberg og Sverre Magnus Heidenberg

Samarbeidspartnere: Vår Frelsers Gravlund og Oslo Kulturnatt

Støttet av Fond for utøvende kunstnere

Legg til ekstern kalender…