Klubb Kadanza pres. Ivan Mazuze Group(MOZ/NO)

[Bilde]

<br/ >

Ivan Mazuze har i disse dager vært aktuell under Oslo World Music Festival 2010 med sangeren Busi Ncube (Zim) og er etter sine turneer med Ivan Mazuze Group bl.a. omtalt i media for å ha gitt “den beste konserten i Botswana i senere år” (The Botswana Gazette – Wanja Njuguna, 20.10.2010).

<br/ >

Ivan Mazuze Group er basert på den mosambikanske saksofonist og komponisten Ivan Mazuze sin musikalske utvikling de siste ti årene. Mazuze har gjennom sine reise fra Maputo i Mosambik til Cape Town i Sør Afrika gjennomført en mastergrad i etnisk musikkvitenskap (UCT) og kan vise til variert samspill samt en mengde innspillinger med store artister innen ulike sjangere, som har brakt han på flere internasjonale turneer verden rundt. Ivan Mazuze Group sitt musikalske uttrykk blander chopi og muthimba rytmer samt stilartene marrabenta og maskanda fra Mosambik og Sør Afrika med Latin- og afrojazz. Gruppen relokalisert seg i Norge i 2009, hvor de har et høyt ambisjonsnivå og ønsker å bidra til å heve standarden innenfor verdensmusikksjangeren i Norge.

<br/ >

Ivan Mazuze Group har i 2009/2010 gjennomført flere turneer i sørlige Afrika og i Norge med konserter i de største byen i Botswana, Zimbabwe, Mosambik og Sør Afrika. Turneen, bl.a. støttet av UD, NKR, NJF og FFUK, hvor gruppen promoterte verdensmusikk (world jazz) fra Norge til et internasjonalt marked som en del av Ivan Mazuze Group sin langsiktige strategi for utenlandssatsning i sørlige deler av Afrika. Gruppen kan som følge av denne ekspansjoenen likestilles dermed de større internasjonale artistene i Afrika. Gruppen har vært aktiv i Norge siden høsten 2009 med Samspill International Music Network sine konsertserie World Beats, DKS med Funky Marrabenta og verdensmusikkmessen UTUNE i tillegg til konserter i egen regi.

<br/ >

Ivan Mazuze ble nylig nominert til hele ni kategorier ved Mozambique Music Awards 2010 (tilsvarende Spellemannsprisen i Norge) og debutalbumet Maganda vant følgende to kategorier; Beste Jazz Album og Beste Jazz/fusion Instrumental Album. Albumet ble tidligere i år nominert til Best Contemporary Jazz Album under South African Music Awards 2010 (SAMA) med meget komplimenterende ringvirkningene også i Norge. Gruppen har bl.a. inngått en nettdistribusjonsavtale med Bugge Wesseltoft’s GUBE MUSIC. De deltok videre under African History Week 2010 i Oslo med eget showcase, i samarbeid med Queendom (Nor) og den internasjonale bassisten Manuo Gallo (Elf), bl.a. kjent fra den belgiske verdensmusikkgruppen Zap Mama og vinner av MTV Africa prisen for beste utøvende artist fra Elfenbenskysten 2009.

<br/ >

Høsten 2010 har Mazuze komponert originalt materiale til sitt andre album som skal spilles inn tidling 2011 i samarbeid med Etnisk Musikklubb og Imazuze Music. Albumet baseres på tradiasjons elemeter fra større deler av det afrikanske kontinentet men også fra den norske tradisjonsmusikken med særlig vekt på vokaltradisjoner.

<br/ >

Hjemmesiden

Ivan Mazuze på Myspace

Hør CD på Spotify

Legg til ekstern kalender…