Folkebiblioteket # 2

Onsdag 6. april kommer de svenske forfatterne og kritikerne Mara Lee, Hanna Hallgren og Athena Farrokhzad til Folkebiblioteket for å lese opp og samtale om poetisk aktivisme og politisk sorg i Sverige.

[Bilde] [Bilde] [Bilde]

Hallgren og Farrokhzad dannet i fjor høst Poetisk front, som blant annet sto for Stockholm utomhusfestival, en antirasistisk markering mot Sverigedemokraternas forsøk på å definere “svensk kultur” og Stockholm poesifestivals bevisstløse forhold til arbeideres faglige rettigheter, og et opprop mot den borgerlige regjeringens kulturpolitikk i Aftonbladet.

Mara Lee publiserte 1. januar i år et Nyårsdikt i Aftonbladet som også er en kraftig markering mpot høyredreiningen i svensk politikk. Hun skal lese diktet på onsdag.

  • Hanna Hallgren har gitt ut tre diktbøker, senest Jaget är människans mest framträdande sinnessjukdom (Kabusa, 2008) og Det transversala språket / Att förnimma världen (Forlaget Attåt 2009). I 2008 disputerte hun med avhandlingen När lesbiska blev kvinnor. Hun er kritiker i Aftonbladet.
  • Athena Farrokhzad er en del av forfatterkollektivet G=T=B=R=G (Ett tunt underlag, Forlaget Attåt 2009) og kritiker i Aftonbladet. Sammen med Linn Hansén arrangerer hun Queerlitteraturdagen.
  • Mara Lee har gitt ut to diktsamlinger og to romaner, senest Salome (Bonniers 2011). Romanen Ladies kom i norsk oversettelse på Cappelen i 2008. Hun leder Skrivarkursen på Biskops-Arnö.

Forlaget Attåt gir ut en avis med innleggene fra Folkebiblioteket # 1, samt tekster av Mara Lee, Hanna Hallgren og Sean Bonney, og denne vil være til salgs for en billig penge under arrangementet 6. april. Tekstene blir etter hvert også tilgjengelige på seriens nettside www.folkebiblioteket.com

Gratis inngang og åpent for alle.
Øl og vin selges til vennlige priser.
Velkommen!

Folkebiblioteket er en nordisk serie med foredrag, opplesninger, samtaler og publikasjoner som vil forsøke å politisere poesidiskusjonen. Serien er et samarbeid mellom Forlaget Attåt og Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo, og den kurateres av Paal Bjelke Andersen.


Folkebiblioteket på Facebook: www.facebook.com/folkebiblioteket

Folkebiblioteket på Twitter: @folkebibl


Folkebiblioteket # 1

Legg til ekstern kalender…