Hanne Ekkeren og Kenneth Alme åpner utstillinger hos BOA

*Hanne Ekkeren

Stranded

Kenneth Alme

Horizont (Every Precaution Is Still Necessary)*

03. – 19. februar

Galleri BOA

Rådhusgata 19, Oslo

www.galleriboa.no

Om Stranded av Hanne Ekkeren

Prosjektet tar utgangspunkt i Oslos havneområde, og omhandler en 5 meter bred og 60 meter lang engstripe på østsiden av Operaen. Dette er en av flere blomsterenger som finnes blant restene av den gamle havnen. Små leftovers der naturen har fått utfolde seg fritt, og som viser seg og være rike på innhold og kulturhistorie. Dette er udefinerte mellomrom som har oppstått over tid uten mål og mening, ikke planlagt eller konstruert slik som det meste av omgivelsene rundt.

Utstillingen viser installasjon av tørkede planter som er sanket på stedet over ett år, tegninger på vokset papir, samt funnede objekter og avstøpninger i bivoks. Prosjektet baserer seg på regelmessige besøk i det spesifikke området, for å utforske dets karakter og sammenheng i byutviklingen, med særlig fokus på materialer og former representative for stedet. Det blir også utgitt en folder med foto, og en tekst av kunsthistoriker Even Smith Wergeland.

Det biologiske mangfoldet på disse parsellene er nå kartlagt av Norsk institutt for naturforskning (NINA), på oppdrag fra Oslo Havn KF. Foruten å identifisere floraen i området, poengterer forskerne at havneområdene er en betydningsfull del av byens kulturmiljø. I rapporten betegnes engene som verdifulle botaniske lokaliteter det er verdt å ta vare på. De utgjør et positivt bidrag til det interessante og varierte miljøet som havneområdet representerer. Den smale stripen vilde blomster prosjeket omhandler er spesielt artsrik, og utgjør et viktig bidrag til det biologiske mangfoldet. De foreslår å forvalte den som blomstereng, ved at engen slåes og gresset fjernes, og at stedet avgrenses med kantstein.

Gjennom å løfte frem og synliggjøre dette neglisjerte og anonyme stedet, utgjør prosjektet en kommentar til hvordan steder utvikles og transformeres i forhold til politiske, kulturelle og sosiale aspekter.

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd.

[Bilde]
Hanne Ekkeren

[Bilde]
Kenneth Alme

Legg til ekstern kalender…