Havresekken #22 - Kjøpesenter spesial!

Lørdag 6. april inviterer Havresekken og Bok på Veitvet til en musikalsk helaften med tre artister, og en hel del overraskelser på kjøpesenteret på Veitvet! Vi fyller det halvt forlatte senteret med musikk og morro. Velkommen til en formidabel festaften på Veitvet!


ARTIST #73 – BRUTALE BRÅKEMAKERE

Nabovarsel! Dette hardtslående metallbandet består av fem unge karer som har sine røtter et knippe steinkast unna Veitvet. Bandet blander flere metallsjangere til en stram mikstur av melodiske riff, blytunge breakdowns og brutal vokal, og er berykta for å filleriste folk med sin energiske liveopptredner. Debutplata med Anders Odden fra Satyricon bak spakene er venta i løpet av året, og i sommer er bandet booka til både Øya og Hove. Men, først skal de rive ned senteret på Veitvet!

ARTIST #74: SJØSJUK ØRKENBLUES

Denne kvartetten har krysset snaufjell, savanner og stepper, og har endt opp på et hav fylt med deltablues, krautrock og ørkenblues. Signaturen er tydelig, med sørstats- og ørkentradisjoner som pentatone grunnfjell i bunn av de progressive låtene. Nylig leverte bandet et av de mest helstøpte og spennende debutalbumene i Norge på lang tid, med låter fyllt av driv, improvisasjon og lekenhet. I sommer kan du oppleve dem på en hel del festivaler, men først drabantbyen; Vindskeivt på Veitvet!

ARTIST #75: IMPROSTRYKERE

Disse to damene spiller befriende akustisk improvisert musikk på henholdsvis fiolin og kontrabass. Med sin bakgrunn innen klassisk musikk og samtidsmusikk, har de utforsket hver lille avkrok i instrumentene på jakt etter uhørte klanger og nye lyder. Uttrykket er vart og vakkert, men samtidig dirrende intenst. Duoen har holdt på siden 2010, og har samarbeida med blant annet cellogeniet Okkyung Lee og vokalesset Sidsel Endresen. Debutplata er på vei, men, du hører dem først på Veitvet!


SERVERING: Villa Veitvet stiller med deilig mat og drikke – fra handlevogner! Det blir også finfine havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

BOK PÅ VEITVET er et prosjekt som gjennom midlertidige og mobile stunts ønsker å genere en ny form for lokalt bibliotek på Veitvet. Her finnes mer enn 5000 bøker gratis til utlån og de tar gjerne imot flere. Bring a book! bokpaaveitvet.tumblr.com

VEITVET SENTER ligger i hjertet av Groruddalen, nærmere bestemt Veitvetveien 8. T-bane 5 mot Vestli tar 15 knappe minutter fra Oslo S og stopper rett utenfor døra. Det går også buss hele natta. Vi skilter når du nærmer deg så det ikke skal være mulig å gå feil, men her er kart i tilfelle.

Havresekken #22 arrangeres i samarbeid med Bok på Veitvet og er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Legg til ekstern kalender…