"THE ARTIFICIAL NATURE PROJECT" - Mette Ingvartsen (DK)

[Bilde]

Det begynte med med «Evaporated Landscapes» i 2009, en performance-instalasjon blottet for menneskelig nærvær, hvor selve opptredenen i forestillingen ble overlatt til såpebobobler, skum, tåke, lyder og lys. «The Artificial Nature Project» er et nytt møte mellom menneskelige og ikke-menneskelige utøvere, og begynner med følgende spørsmål:

- Hva vil det si å koreografere når menneskelig bevegelse ikke lenger er i senter for oppmerksomheten?

- Hvordan kan man sette fokus på kraften i ting, materialer, objekter og annet som reagerer på menneskelig atferd?

- Hva er forholdet mellom den levende og ikke-levende verden?

«The Artificial Nature» er en forestilling som bokstavelig talt kaster ting veggimellom. De flyr gjennom luften og skaper nye landskaper som forandres kontinuerlig. Koreografien fremføres dels av mennesker, dels av ikke-menneskelige utøvere i bevegelse. Bildene avløser hverandre, og endrer raskt vår oppfattelse av tid og sted i et glitrende landskap. Forestillingen består av mengder av konfetti og overlevelsesmatter som flyttes, skyves, kastes og blåses rundt av danserne. Det er konseptuelt, virtuost og en sterk audiovisuell totalopplevelse. Prosjektet nærmer seg installasjon og billedkunst, som er en tendens i deler av danseverdenen.

Forestillingen vises i samarbeid med Black Box Teater og Oslo Internasjonale Teaterfestival

Mette Ingvartsen er dansk koreograf og danser. Hun har studert i Amsterdam og Brussel, og ble uteksaminert fra P.A.R.T.S. i 2004. Hun har laget egne forestillinger siden 2003. Hun har hele tiden vært opptatt av kinestetikk, persepsjon, affeksjon og følelser, og har de siste årene arbeidet med koreografi i utvidet forstand. Mette Ingvartsen er ”artist in residence” ved Kaaitheater i Brussel og ”associated artist” ved the APAP network. Hun er også engasjert i forskning, undervisning og skriving, og er redaktør for everybodys publications. Mette Ingvartsen arbeider også for tiden med en PhD in koreografi ved Dans-og Cirkushögskolan i Stockholm.

BONUS:
Lørdag 15. mars kl. 17:00 blir det foredrag med Mette Ingvartsen på Studioscenen.

Konsept og koreografi: Mette Ingvartsen
Utøvere: Franziska Aigner, Sidney Leoni, Martin Lervik, Maud Le Pladec, Guillem Mont De Palol, Manon Santkin, Christine De Smedt
Lys: Minna Tiikkainen
Musikk: Peter Lenaerts
Dramaturgi: Bojana Cvejic
Teknisk ledelse: Hans Meijer
Assisterende korografi/ produksjon: Elise Simonet
Assistent på lys: Milka Timosaari
Produksjonsledelse: Kerstin Schroth

En produksjon av Mette Ingvartsen / Great Investment
Varighet 70 minutter

Legg til ekstern kalender…