Røykenvikbanen med Skinnelangs

Røykenvik stasjon

Bli med Skinnelangs på utflukt langs den nedlagte sidelinjen til Gjøvikbanen, nemlig Røykenvikbanen. Vi rusler langs den gamle traséen som i dag er omgjort til ny fylkesveg mellom Jaren og Røykenvika. I stedet for å rusle nettopp denne veien, tar vi den kronglete Storlinna i stedet på østsiden av elva Vigga.

På veien rusler vi innom Tegneseriemuseet i nærheten av Brandbu før vi fortsetter og tar en ny pause på Nes Brenneri som ligger idyllisk til nær Randsfjorden. Er ikke kaféen åpen, rusler vi bort til dampskipskaféen i stedet. Etter en pause, rusler vi mot Bleiken stasjon hvor vi tar toget tilbake til Oslo igjen. Vi stopper også kort på Brandbu for å titte på det gamle godshuset som er stedets eneste rest etter jernbanen.

På vegen kommer vi til å finne gamle rester etter jernbanen som for eksempel lokomotivstall og godshus, samt en liten skinnerest frem til Andsfossen fra Jaren.

Det er meningen at vi skal ta oss god tid på denne turen. Derfor har jeg også lagt inn en del poster underveis som for eksempel Tegnseseriemuseet.

Avgang fra Oslo S kl. 09.42. Toget er fremme på Jaren kl. 11.06.
Toget hjem fra Bleiken går kl. 16.05, 18.05 og 20.07. Vi tar det som passer oss.

Avstander
Jaren – Røykenvika: 7,5 km
Røykenvika – Bleiken: 5,5 km

Priser
Tog t/r: 314,- (250 med månedskort)
Museet: Usikker, men skal finne det ut.

Hvis du vil vite mer om Skinnelangs, hør på Ekko på P2 mandag 10. februar.

Legg til ekstern kalender…