Anna Järvinen

[Bilde]

Anna Järvinen er av Jan Gradvall beskrevet som «en av Sveriges mest originella och begåvade artister». Hun begynte sin artistkarriere som frontfigur i Stocholmsbandet Granada på midten av nittitallet, og solodebuterte i 2007 med albumet Jag fick feeling. For dette ble hun nominert til fire Grammis-priser. Man var bland molnen (2009) og Anna själv tredje (2011) er like kritikerroste, og danner sammen med debuten en betydelig musikalsk trilogi.

Med sine jazz- og folkflørtende popmelodier har Järvinen de siste årene fått et stadig større publikum også her i til lands. Særlig har hennes live-opptredener gjort inntrykk, sist sammen med Gustav Ejstes og Reine Fiske fra folkprog-bandet Dungen under byLarm 2012.

En liten smakebit….

Når hun nå igjen gjester Kulturkirken Jakob er det sammen med en annen platekolloboratør, nemlig multi-intrumentalisten Fredrik Swahn, som kommer fra bandene Amazing, Life on Earth! og Dungen.

Oppvarmer er plateaktuelle Erlend Ropstad, som for fjorårets Hva om det ikke er sånn som du tror at det er ble nominert til to spellemannspriser.

  • Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvade artister.
    Jan Gradvall om «Man var bland molnen» (2009)
  • ‘En sommardag som stängs av’ är så perfekt bitterljuva att det är som om Burt Bacharach bestämt sig för att skriva en sista dunderhit till The Carpenters.
    Elin Unnes om «Anna själv tredja» (2011)
Legg til ekstern kalender…