Fotoutstilling: BRUTALT? Det 20. århundrets arkitektur dokumentert av Teigens Fotoatelier

Teigens Fotoateliers unike bildearkiv portretterer etterkrigstidas arkitektur preget av brutalismen og modernismen. De fløyelsmyke og varme bildene til Teigen står i kontrast til folk flest sin opplevelse av bygningene som kalde, ufyselige og brutale. Tradisjonell lav trehusbebyggelse i eksempelvis Empiregården ble flyttet og revet for å bygge monumentale betongbygg som Regjeringskvartalet og skapte et annerledes bybilde. Samtidig bidro Teigen Fotoateliers bilder av bygningene til et vakrere inntrykk av dem.

Fotoutstillingen er en unik mulighet til å se Norges nære arkitekturhistorie og høykvalitetsfoto i fin symbiose.

Velkommen til åpningsfest torsdag 20. februar kl 19.00

Om Teigens Fotoatelier:

Teigens Fotoatelier ble etablert i 1936 og er det første viktige arkitekturfotografifirmaet i Norge. Deres arkiv er en uvurderlig kilde til kunnskap om det 20. århundrets arkitektur i Norge. Fotografene har portrettert arbeidet til store norske arkitekter som Sverre Fehn, Arne Korsmo, Geir Grung, Erling Viksjø og Jan Inge Hovig.
Om utstillingen

Gjennom relevante fotografier med spesielt høy kvalitet, vil utstillingen ”Brutalt? Det 20. århundrets arkitektur dokumentert av Teigens Fotoatelier”, øke forståelsen for norsk byggenæring, byutvikling og infrastruktur.

Utstillingen er et samarbeid mellom Norsk Form og Dextra Photo ved Norsk Teknisk Museum. Utstillingen utvikles og produseres i fellesskap, og vises i hallen på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i perioden 20. februar til 23. mars 2014.

Åpningstider

Mandag, tirsdag og fredag: 10.00–17.00
Onsdag og torsdag: 10.00–20.00
Lørdag og søndag: 12.00–17.00

Legg til ekstern kalender…