Filmvisning: Visual acoustics

Julius Schulman er en av de mest toneangivende arkitekturfotografene i det tjuende århundret og har dokumentert bygg av sentrale amerikanske arkitekter som Richard Neutra, John Lautner, Frank Lloyd Wright og Frank Gehry. I serien Design og arkitektur på stort lerret viser Norsk Form og Cinemateket denne prisbelønnede dokumentaren, som er en hyllest til Schulman

I vakkert komponerte bilder viser Schulman frem det modernistiske USA. Han foretrakk å fotografere privatboliger fremfor kontorbygg, og var også tidlig ute med å la husenes beboere synes. Slik kom fotografiene hans til å vise frem et ideal som folk kunne identifisere seg med eller strebe mot: En ny og elegant måte å leve på.

Kveldens innleder, Arne Langleite, er fotoarkivar ved Norsk Teknisk Museum, fotograf og medkurator for utstillingen Brutalt? Det 20. århundrets arkitektur dokumentert av Teigens Fotoatelier, som åpner 20. februar på DogA Norsk Design og Arkitektursenter. Slik Julius Schulman er knyttet til en spesifikk epoke i amerikansk arkitektur, er også Teigens Fotoatelier bundet til den norske etterkrigsarkitekturen. De virket i mer eller mindre det samme tidsspennet og er representanter for en streng og elegant form som spiller på lag med den kjølige modernismen de fotograferte. Utstillingen på DogA viser at disse bildene har kvaliteter som går langt ut over det dokumentariske og inn i kunstverdenen.

Les mer om filmen her

Velkommen til fotoutstillingen BRUTALT? i forkant av filmvisningen . Utstillingen er gratis og kan nytes til og med 23. mars.

Cinemateket og Norsk Forms viser månedlig filmer som på ulikt vis tar for seg forhold rundt arkitektur og design. Relevante fagpersoner innleder til alt fra spillefilmer til dokumentarer til stumfilmer med live musikk i filmserien, som foregår vekselvis på Cinemateket og DogA Norsk Design- og Arkitektursenter. Velkommen til design- og arkitekturopplevelser på stort lerret!

Legg til ekstern kalender…