Siste uke: Barn som faller av Charlotte Thiis-Evensen

BARN SOM FALLER

Charlotte Thiis-Evensen
Video, foto og klokkespill
 
Film (8 min i loop)
Ide/manus: Charlotte Thiis-Evensen
Foto: Bjørn Frode Holmgren
Klipp: Frida Eggum Michaelsen
Stillsfoto: Bjørn Frode Holmgren
Verk for Rådhusklokkene: Eivind Buene
Klokkenist: Laura Marie Rueslåtten Olseng
 

Charlotte Thiis-Evensen er utdannet ved Statens Kunstakademi. Hennes produksjon innen foto, video, performance og installasjon benytter en dokumentarform der materialet tar utgangspunkt i levd erfaring og navngitte individer, gjerne tilknyttet kunstnerens egen omgangskrets.

Thiis-Evensen har de siste årene arbeidet med videoverk som undersøker barn og unge i en fase der deres identitet blir formet. Spørsmål om personlig frihet står sentralt. I hvilken grad har man mulighet til å handle fritt? Barn som faller er det andre verket i en serie på tre. Ved bruk av slow motion ønsker hun å vise hvordan ørsmå bevegelser kan uttrykke store eksistensielle handlinger og valg. Barn som faller undersøker hvordan en enkel handling kan skifte fra noe godt til noe ondt i én vending. Det første verket i denne serien, Uten tittel, som handler om å velge å bruke Hijab eller ikke, ble vist på OSL Contemporary, Lillehammer Kunstmuseum og Høstutstillingen i 2013. Badekaret, det tredje verket i serien, vil bli vist senere i 2014.

Eivind Buene er utdannet komponist fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og har utgitt to romaner på Cappelen Damm. Hans musikk har blitt fremført ved prestisjetunge arenaer som Carnegie Hall, Centre Pompidou og Berlin Philharmonie. Han fikk spellemannsprisen i 2012 som Årets Komponist.
Musikken til Barn som faller er laget med utgangspunkt i et klangmateriale Buene har utviklet for Thiis-Evensen. De har samarbeidet i flere år i skjæringspunktet mellom kunst og musikk, med utstillinger, huskonserter og performancer.

Klokkespillet vil bli spilt av Laura Marie Rueslåtten Olseng, som er Rådhusets egen klokkenist. Hun urfremfører Buenes musikkstykke på Rådhusets 49 klokker på åpningen. Musikken vil deretter spilles hver dag kl. 18:00, mandag til fredag, og kl. 14:00 lørdag og søndag i hele utstillingsperioden.

Utstillingen står fram til 13. mai og er åpen døgnet rundt.

Utstillingen er laget med støtte fra Fritt Ord.

Legg til ekstern kalender…