The Factory + Billy the Fox @ Revolver

The Factory er et ungt band fra Stavanger med base i Oslo. De lanserte sin debut EP desember 2013. På EP’en har de blandt annet jobbet tett med den franske produsenten Stephane Detrez, og har vært i Paris og gjort en featuring med den franske rap-duoen Y-bro. The Factory henter sin inspirasjon fra band som Coldplay, Red Hot Chili Peppers, The Killers og Muse, og de fire musikerne har funnet sin egen sound ved å blande sammen hardtslående riff, eksklusive harmonier og fengende melodier.

Mye trøkk og energi står på menyen når The Factory spiller live, og sommeren 2013 vant de øresuskonkuransen i Oslo, og fikk en spot mellom Morten Abel og Turoboneger på Raumarock festivalen. De kan se tilbake på konserter sammen med både The September When, Skambankt og Vinni. Med full dedikasjon tar nå The Factory fart og sikter mot toppen av både norske og utenlandske scener.

Spotify

Billy the Fox
Denne Indiesekstetten har fått undergrunnstrondheim til å leé på øyelokket og komme med et anerkjennende nikk. Bandet som opprinnelig kommer fra Toten anno 2009, har etter et år i Trondheim nå relokalisert i Oslo, og er snart aktuelle med sin første EP.
Med et energisk liveshow, glimt i øyet og en usvikelig tro på at syttitallet er på vei tilbake, kjemper de for musikalsk opplysning blant dagens ungdom med masse klang, raffe gitarer, et godt teksturert lydbilde som minner om artister som Tame Impala og en energi og arroganse ala The Strokes og Arctic Monkeys.
Med sin psykedeliske progpop er 70talls-inspirerte Billy the Fox på en musikalsk syretripp og går ikke av veien for å ta med seg publikum opp på scenen og inn i rusen…
Line Horntveth (kjent fra prosjekter som Jaga Jazzist og Bernhoft), genierklærte bandet for sin popsensibilitet, samtidig som de holdt innholdet musikalsk interessant.
I sitt opphold i Trondheim fikk gutta et stipend på 10 000 kroner samt en oppvarmingsjobb for «LidoLido».

Soundcloud
open.spotify.com/track/4y0Y…

Facebook event

Legg til ekstern kalender…