Spikersuppa Lydgalleri: Alexander Rishaug / Fadlabi & Åsmund Skuterud

I stedet for å vise samtidskunst i en white-cube eller i et museum, skaper Spikersuppa Lydgalleri et rom for samtidskunst utenfor de institusjonelle rammene. Et rom hvor alle kan oppleve og møte kunsten “nede på bakken/ isen”. I mange tilfeller vil det bli et uventet og umiddelbart møte hvor det helt naturlig skapes undring og refleksjon.

Man skal ikke stå og betrakte kunsten som en opphøyet ting. Situasjonen inviterer til at man skøyter, snakker, ler, drikker kaffe, flirter eller hva man nå har lyst til. Befinner man seg en time på isen i Spikersuppa, er mitt håp at det på et tidspunkt oppstår en øyeblikk hvor man, stopper opp, – lytter, – skjerper sansene, – skjerper nærværet. For deretter å fortsette sitt samvær med de andre deltakerne på skøytebanen.

Kunst er et uttrykk for menneskelig kreativitet og skaperevne. I kunsten bearbeides virkeligheten til uttrykk som kan gi nye opplevelser, ny forståelse og ny innsikt. Å produsere kunst for offentlige rom er uttrykk for en demokratisk tanke som hevder alles rett til å oppleve kunst.

Alexander Rishaug er lydkunstner og elektronisk musiker med base i Berlin. Han har bakgrunn fra Kunstakademiet i Trondheim. Han spilte i improvorkesteret ARM (1996-2006) sammen med Arne Borgan og Are Mokkelbost. På Spikersuppa Lydgalleri presenter han stykket “Piece for people passing by #01”, et stedspesifikt stykke basert på observasjon av bevegelsene til publikum. Lydmaterialet kommer fra feltopptak av en isbit som fryser og tiner, blandet med elektronisk improviserte lyder fra en modular synthesizer. De akustiske og elektroniske lydene smelter sammen til ett dynamisk lydbilde.

Performance av Fadlabi & Åsmund Skuterud: I ALWAYS WANTED TO BE A MUSICIAN

Arrangementet er gratis.
Starter kl 14:00
Ta med skøyter!

Legg til ekstern kalender…