Empire! Empire! (I Was A Lonely Estate) (US) + The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die (US) + Youth Pictures of Florence Henderson @ Revolver

[Bilde]

empire! empire! (I Was A Lonely Estate)
Michigan-band med langt og rart navn.
empireempire.bandcamp.com

The World is a Beautiful Place & I am No Longer Afraid to Die
Connecticut-band med langt og rart navn.
theworldis.bandcamp.com

Youth Pictures of Florence Henderson
Bodø-band med langt og rart navn.
bandcamp.ypofh.com

Vi overlater ordet til Norges fremste Emo whiz kid (iflg. PlanB):

"
I anledning denne historiske dagen ser jeg ingen andre muligheten enn å sitere den håndskrevne lappen Keith hadde lagt ved pakken han sendte første gang jeg bestilte utgivelsen med katalognummer CYLS001 fra Count Your Lucky Stars Records i 2008: ”Holy crap! Norway?! I can’t believe it!”. For jeg kan serri (som tweensa sier) ikke begripe eller beskrive hvor heldige vi er som nå, takket være How is Annie, til neste år endelig får besøk av denne herlige gjengen.

Det har tatt lang tid. Empire! har vært i Europa tidligere, men Norge har liksom alltid ligget etter både Storbritannia og sydligere deler av Europa når det kommer til denne følsomme og vanskelige pønken. Rart egentlig, så mørkt og jævlig som vi har det vinterstider? Kanskje er dette nå endelig i ferd med å forandre seg?

Empire! Empire! (I Was a Lonely Estate) har vært helt avgjørende for fremveksten av den tredje emobølgen som har sveipet over hele Nord-Amerika de siste fire-fem årene. Foruten å skrive den mest perfeksjonerte mid90s-inspirerte emoen på denne siden av årtusenskiftet, driver nemlig Empire!-frontmannen Keith Latinen sammen med sin kone og eneste faste bandmedlem Cathy labelet Count Your Lucky Stars Records, som etter hvert har spyttet ut så mye deilig musikk at det strengt tatt begynner å bli litt pinlig for alle andre som prøver å komme på banen. Joie de Vivre, Annabel, The Reptilian, Moving Mountains, Mountains For Clouds, Football, etc., Snowing, jeg nevner i fleng.

Empire! Empire! (I Was a Lonely Estate) låner utvilsomt av Mineral, Christie Front Drive, Penfold og andre foregangsband i den noe mykere delen av amerikansk punk, men tar musikken videre ved å skrive knallsterke og dynamiske låter. Man kan ikke ha vokst opp på stort annet enn ringende emogitarer for å skrive så sinnsykt snertne hooks som det Keith gjør. Som utdannet bibliotekar ligger dessuten kanskje noe av Keiths styrke i hans enorme lidenskap for amerikansk kontemporær litteratur, og særlig diktning. Tekstlig skaper Empire! universer som ville fått både Yeats og Oscar Wilde til å tippe hatten og ydmykt meddele ”well done, lad!”. Kall det gjerne selvhøytidelig og pretensiøst, jeg kaller det nydelig any damn day!

The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die er femti femti post-rock og emo, med sine tre gitarister, keyboard , cello og trompet. Kanskje bør det også lages plass til å slenge ”popfinesse” inn i beskrivelsen der et sted. Lavmælte og såre folk-partier ender i indie-crescendoer med allsangvennlige linjer man kan rope taktfast i kor med bandet – ”LET’S HOPE THAT THIS WORKS OUT! THIS HAS GOT TO WORK OUT!”. Grandiost, velspilt og vellydende stormannsgalskap så samspilt at man blir helt forbløffet (det er mer kraft i det amerikanske uttrykket dumbstruck). Hvordan alle åtte medlemmene skal få plass på scenen på elskede Revolver blir mildt sagt spennende å observere.

Ordet på Internett for en tid tilbake var at de debuterte på Billboardlistene for vinyl med sitt debutalbum ”Whenever, If Ever”. Det er ganske sinnsykt, med tanke på hvor liten denne bevegelsen var for bare noen få år siden, med beskjedne opplag på 300 eksemplarer, som det slettes ikke var sikkert at man solgte ut. Nå selger TWIABP… ut hele førsteopplaget sitt via pre-order. Og etter å ha sett dem sammen med Dads (som gjester Oslo i desember, BE THERE OR BE SQUARE osv.) i New York i sommer kan jeg definitivt bekrefte hypen som pågår på andre siden av dammen; om lag 500 skuffa kids ble stående i regnet utenfor Death By Audio i Brooklyn da det ikke var plass i lokalet. Så her må man absolutt kjenne sin besøkelsestid, dette blir intet mindre enn en historisk aften.

One for the books, som dem sier der borte.
"
- Henrik Sanne Kristensen, 13.11.2013

Pris: 150,-
Billetter til salgs på Tiger:
http://www.tigernet.no/shop/release.php?code=139313

Legg til ekstern kalender…