dans for voksne - konsert: DNA?AND? – Niklas E.T. Bækkelund, Karen Fyhri, Torkild Fyhri, Anla Courtis, Bjarne Larsen, Harald Fetveit, Stina Stjern

Tror du kanskje barn med Downs syndrom eller psykiske utviklingshemminger ikke kan spille? At de mangler noe? Ja, det er like så sant som at det samme gjelder deg. Du kan synes det er vindskjevt, men tvilløsheten bakenfor slår du ikke.

Hvis du tror det låter som Reynols, bommer du kanskje ikke så veldig. De har nemlig fått med seg Anla Courtis, en legende på argentinsk gitar og rytmeinstrumenter, som ellers spiller med størrelser som Pauline Oliveros, Lee Ranaldo fra Sonic Youth, Jim O’Rourke, Makoto Kawabata, Otomo Yoshihide, KK Null, Mats Gustafsson, Phill Niblock, Lasse Marhaug, Jazkamer, Okkyung Lee, Kemialliset Ystavat… Bjarne Larsen har ikke den lengste navnelista bak seg. Til gjengjeld kan han vise til langvarige bandprosjekt med Salvatore og Masselys, med spellemannspriser og headlinerkonserter på steder som Øyafestivalen… Øya har også hatt besøk av Stina Stjern, som kan skilte med banda Quintrophenia og Supervixen i tillegg til massivt soloarbeid, og et selvutvikla komposisjonsprosjekt med utviklingshemma ungdommer.

For andre år på rad har vi jobba sammen ei uke fram mot et sett som spilles til slutt. Vi har ikke har noen spesiell struktur, og ikke prøvd å lære barna noe som helst, heller ikke å få dem til å gjøre noe som virker normalt. I stedet bare lar dem spille, eller improviserer sammen med dem og prøver å legge til rette slik at det er deres spesialiteter og valg som står i sentrum og ikke våre.

De som har vært med er Vilja Ellefsen-Larsen, Amelia Rojas, Noor Chaudry, Vilde Erikstad, Niklas E.T. Bækkelund, Karen Fyhri, Torkild Fyhri, Anla Courtis, Harald Fetveit og Bjarne Larsen.

Konserten settes i gang et par minutter før dørene åpnes, og er helt gratis.

Prosjektet er støttet av Barnehjelpslegatene, Frifond og Prinsesse Märtha Louises Fond.

Legg til ekstern kalender…