PRELARM 2014

Norsk Artistforbund og Cafe Mono presenterer et knippe band og artister som ikke står på programmet hos Bylarm.

Fire navn er klare:

ALEXANDER von MEHREN

O. MARTIN

JANNE HEA

JESUS FUCKING CHRIST


ALEXANDER von MEHREN

Det er vanskelig å finne den norske tradisjonen von Mehren har fulgt på sin musikalske sti. «Bibliotekmusikk» med innslag av fransk chambre pop og italiensk filmscore er ikke hverdagskost her til lands. Særlig inspirert av britisk, fransk og italiensk «library music» og filmmusikk frå 60- og 70-tallet, orkestrert sammen til et friskt og organisk lydbilde innenfor den alternative popsjangeren. Alexander von Mehrens etterlengtede debutalbum «Aéropop» kom endeleg ut i 2013, etter mange års ryktesumming i bergensgatene. Sluppet i alle verdens hjørner mottok albumet strålende kritikker og spillejobb på blant annet SXSW i Austin, Texas i mars.

O. MARTIN

O. Martin (Odd Martin Skålnes) har etter lang fartstid som låtskriver og vokalist i The Alexandria Quartet endelig ferdigstilt sitt debut soloalbum, ”Silence Fiction”, som slippes 27. januar. I 2013 kom hans første utgivelse, “Heading For The West Coast EP”, som blant annet ble kåret til månedens EP i Natt & Dag, og utgivelsen ble fulgt opp med en Norgesturné samt flere supportjobber for Grant-Lee Phillips (US) og Jonas Alaska.

JANNE HEA er en singer/songwriter som har spilt på Gjendebufestivalen to år på rad, og Musikkfest sist sommer. Skal man trekke relasjoner musikalsk vil Gillian Welch være sentral, og det er mangt en musiker som har prøvd å etterligne dette utrykket uten hell, men Janne overbeviser med en nydelig stemme uten plagsomme klisjeer. Dette er behagelig å høre på, allment for det store øre, sært nok for den missforståtte pønkers sjel, intelligent nok for kritikerne og kjærkomment nok for en evig elskende mor Hun har ærlige tekster, og en vanvittig stemme. Hun spilte også for ett stappfullt Naustet før jul ifjor. Med seg på scenen har hun Torgeir Waldemar og Mari Skeie Ljones.

JESUS FUCKING CHRIST er blant annet klar for Trondheim Calling, og er soloprosjektet og hjertebarnet til Remi Semshaug Langseth, tidligere vokalist og synth-traktør i smått legendariske, og nå oppløste Like Rats From A Sinking Ship. Dette er hans neste kapittel. Her kombineres punk, hiphop, elektro, hardcore og pop skamløst, til et eget uttrykk det er vanskelig å forholde seg likegyldig til. Med et ektefølt og ærlig uttrykk representerer JFC en real bakoversveis i dagens sjangerlandskap, og det er svært lite sannsynlig at dette blir siste gang du hører noe fra denne fronten. Debut-utgivelsen slippes i løpet av våren 2014.

FLERE NAVN KOMMER TIL!

Legg til ekstern kalender…