Identitet: Samisk og norsk. 3 filmer, en samtale og DJ Šielat

Temakveld på Samisk hus. Identitet: Samisk og norsk. Filmvisning, paneldebatt, mat og drikke, og DJer som spiller kun samisk musikk!

Program

17.00 – 17.15 Velkommen. Bar med mat og drikke åpner.

17.15 – 18.15 Filmvisning: “Familiebildet” (58 min) Yvonne Thomassen

18.30 – 19.00 Filmvisning: “Before She Came, After He Left” (20 min), Marja Bål Nango

19.00 – 19.30 Filmvisning: “Halvt ditt, halvt datt” (26 min), Marja Bål Nango

19.30 – 20.30 Panelsamtale: Identitet: Samisk og norsk. I panelet: Marja Bål Nango, Yvonne Thomassen og panelleder Lotten Christiansen (Migrapolis på NRK).

22.00 – 01.00 Etterfest: DJ Šielat spiller! De eneste DJene som bare spiller samisk musikk, det blir funky, dansbart, groovy, reggae, techno og alt som et musikkhjerte kan begjære!

Inngang: kr. 50,- (hele kvelden/ bare film/ bare DJ).


Om DJ Šielat:
DJ Šielat er Christina Hætta og Katri Somby. De er de eneste DJ’ene som spiller bare samisk musikk. Mangfoldet i nåtidens samiske musikkverden gjør at de kan velge det beste av samisk musikk. Det blir funky, dansbart, groovy, reggae, techno og alt som et musikkhjerte kan begjære. DJ Šielat sier at de er blodfans av samisk musikk og konstant holder seg oppdatert innen den nyeste samtidig som de holder et øye bakover til klassiske monsterhits i Sápmi.

For de som ikke kjenner så mye til samisk musikk er DJ Šielat en utmerket introduksjon til samisk populærmusikk, kanskje får du en ny favorittlåt? Musikk er som kjent et universalspråk og en god låt står alltid på egne ben uansett språk og bakgrunn. DJ Šielat sier at det alltid er en glede og et privilegium å presentere samiske hits for publikum, og for de som kjenner til samisk musikk vil det være både gledelige gjenhør, samt det hotteste av det hotte i Sápmi. Untz, untz!

Legg til ekstern kalender…