Hanne Beate Thomsen / Flamenco! / 8. til 21. mars

Skulle det være et strikket teservise?! Eller hva med en stor, strikket krukke med selburoser? I denne utstillingen vises en samling med surrealistiske objekter i en slags cross-over-genre. En «norske gensere- møter -greske krukker-opplevelse». Overraskelsen ligger i å se en kjent gjenstand i et uventet materiale, i å se et velkjent mønster i en kjent teknikk, men i en uventet sammenheng. Foruten de store krukkene, har hun også strikket runde tekanner og fete mugger. Hanne Beate Thompsen har samlet på keramikk og porselen lenge. Særlig er det de store, upraktiske delene som fasinerer henne; lokkefat, sausenebb og mugger og så store, voluminøse krukker. Etter hvert har det blitt klart at dette har representert en samling av former. Hun har også strikket mye og lenge. En dag dukket tanken om å kombinere de to lidenskapene opp.

Utstillingen heter «Flamenco!» “Under en flamencofestival i Spania opplevde jeg at det er den samme Kraften som gir seg uttrykk i alle kunstformer”, sier hun. “Dans, musikk, billedkunst eller annet. Den erkjennelsen fikk meg til å føle et stort grenseoverskridende fellesskap”.

Hanne Beate Thomsen er utdannet bunadtilvirker med mestervbrev og har jobbet som tekstilhåndverker siden 1987. Til 1998 som kostymedesigner, kostymesyer og påkleder, og siden 2000 som bunadtilvirker på eget verksted. I 2007 tok hun svenneprøve i bunadtilvirkerfaget. I 2012 tok hun mesterbrev. Hun har blant annet designet og brodert 3 stolaer til fjellpresten i Trysil

Åpningstider: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00
Utstillingen henger til og med fredag 21. mars
www.sverdrupsgate9.no
VELKOMMEN !

Legg til ekstern kalender…