Dansk Danseteater "Black Diamond"

Scenerommet er stort og mørkt. Så eksploderer det i et vell av sølv. Når sølvstøvet legger seg åpenbares en diamantformet bakvegg – og foran den, 14 dansere. I en to-akters forestilling får disse utfolde seg i et vakkert, grafisk univers. Dansen er leken, energisk og medrivende før den igjen glir over i sart, emosjonell og nær solodans.

Koreograf og kunstnerisk leder av Dansk Danseteater, Tim Rushton regnes som en av Nordeuropas ledende koreografer. Han er utdannet ballettdanser, og har danset ved en rekke europeiske kompanier, sist ved Den Kongelige Ballett i København. Fra Rushton overtok ledelsen i 2001 har Dansk Danseteater utviklet seg til Danmarks førende og største moderne dansekompani satt sammen av håndplukkede dansere fra hele verden. Repertoaret spenner fra store produksjoner ved Det Kongelige Teater og verdensomspennende turnéer til utendørs småskalabegivenheter. I 2011 utnevne dronning Elizabeth, Rushton til Member of the Order of the British Empire for hans tjeneste for dansen.

Black Diamond er et moderne danseverk om menneskets møte med fremtiden. Kontraster er et bærende element i forestillingen og preger alt fra dans til scenografi, kostymer og musikk. Fra dypeste mørke, til skinnende lys. Fra enkeltmennesket til store grupper. Musikken spenner seg fra den moderne klassikeren Philip Glass, avantgardist og fiolinist Alexander Blanescu til elektronikakomponist Anders Trentemøller. Lyriske klangbunner møter tempofylt elektronisk musikk

Legg til ekstern kalender…