Kvinner i Krig

Norges Fredsråd vil 8. mars gi rom til historier fra krig som ofte ikke blir fortalt. Francesca Borri (italiensk frilansjournalist med erfaring fra Balkan og Syria) og Kristin Solberg (Aftenpostens utenrikskorrespondent i Midtøsten) vil med sine historier og fortellinger gi oss en kveld hvor vi får dypere innsyn i livet som journalist i Midtøsten. En kveld med fokus på hvordan kvinner ikke bare er ofre i krig, men også viktige aktører som har en historie å fortelle.

Borri og Solberg har på hvert sitt hold vært aktive deltagere i konfliktene i Midtøsten som journalister. De har stått i fronten under harde angrep, og rapportert sine historier tilbake til oss. I tillegg har både Borri og Solberg vært tydelige kritikere av journalisters rolle i krig. Borri har tidligere gjestet Litteraturhuset og Hell-konferansen.

_Hvordan behandler man mennesker i fronten? Hva er prisen på et menneske? Hvordan balanserer man journalisters viktige og nødvendige innsats i rapporteringen fra krig opp mot mektige institusjoners manglende samfunnsansvar og utnyttelse av mennesker? _

Francesca Borri (33) (frilansjournalist, The Guardian) er en av de få vestlige journalistene som fortsatt rapporterer fra Syria, og som snart vil dra videre for å dekke konflikten i Den sentralafrikanske republikk. Hun har spesialisert seg på å rapportere fra Midtøsten, men begynte fra ung alder å dekke krigene i Bosnia og Kosovo.
Les mer

Kristin Solberg (31) har vært tre år i Afghanistan som utenriksreporter for Aftenposten, og har nå base i Kairo. I tillegg til å ha skrevet flere artikler fra konflikter og kriger i Midtøsten, har Solberg gitt ut to bøker, den siste “Livets Skole” (2013) gjør hun rom for afghanske kvinner sin stemme.

8.mars på fredshuset blir en fantastisk helaften med matservering der ”One day I’ll be an old little lady” vil stå for musikken! Soundcloud

Meld på vår facebook-event her
VELKOMMEN!

Legg til ekstern kalender…