Søndagsjazz på Hellviktangen: Okkyung Lee / Ketil Gutvik / Kristoffer Alberts

OKKYUNG LEE / KETIL GUTVIK / KRISTOFFER ALBERTS

Okkyung Lee – cello
Ketil Gutvik – gitar
Kristoffer Alberts – saksofon

Okkyung Lee er kanskje en av de mest innflytelsesrike kvinnelige improviserende musikerne i verden. Hun har en utsøkt teknikk og et overordent blikk for form innenfor improvisert musikk. Hun har gjort innspillinger og konserter med blandt annet John Zorn, Evan Parker og Thurston Moore.
Ketil Gutvik og Kristoffer Alberts har vært i det norske jazz-/improvisert musikkmiljøet i en årrekke og vært med å gjøre miljøet til det det er idag.

Okkyung Lee, Ketil Gutvik og Kristoffer Alberts spilte for første gang sammen for to år siden på Gutviks konsertserie for improvisert musikk i Oslo. Dette møtet gjorde sterkt inntrykk på musikere og tilhørere, så ønsket om å gjenta denne ad-hoc konstellasjonen var stort. I august 2013 ble trioen invitert til å spille på Paal Nilssen-Love og Ståle Solbergs festival for improvisert musikk, Blow Out!, i Oslo.

Nå er endelig trioen på turné i Norge med konserter i Bergen, Trondheim, Inderøy, i tillegg til Hellviktangen, så gå ikke glipp av en improaften av de sjeldne.

Konserten er støttet av Norsk jazzforum.

Legg til ekstern kalender…