Whirl (Delius/Myhr/Nørstebø)

[Bilde]

Velkommen til konsert!
I regi av Norges musikkhøgskole, derav gratis inngang.

Whirl
Tobias Delius – saksofon/klarinett
Adrian Myhr – kontrabass
Henrik Munkeby Nørstebø – trombone

www.henriknorstebo.com/whirl

Whirl spiller ekspressiv improvisert musikk, hvor tålmodig utforskning av musikkens mikroskopiske elementer møter eksplosiv frijazz-estetikk i en symbiose med skarpe kanter.

Duoen Myhr/Nørstebø har jobbet sammen jevnlig siden 2010, og spilt konserter i tolv land både som duo og bl.a. i trioer med Tomas Järmyr og Raymond Strid. Samarbeidet med Tobias Delius er resultatet av et lengre opphold i Berlin, og saksofonistens dynamiske og oppfinnsomme spillestil
både komplimenterer og utfordrer duoens utgangspunkt. Tobias, Adrian og Henrik spilte sammen for første gang i 2012, og har siden den gang spilt konserter i Ungarn, Østerrike og Slovenia.

Tobias Delius har vært en tydelig stemme på den internasjonale musikkscenen i nærmere fire tiår, og har spilt med blant annet Steve Lacy, Misha Mengelberg, Bill Frisell, Steve Beresford, Ray Anderson og Paul Lovens. Han er medlem av det Amsterdamske ‘ICP orchestra’, og driver sin egen kvartett i selskap med Tristan Honsiger, Joe Williamson og Han Bennink.

Legg til ekstern kalender…