Johndoe Slippfest + Support: Daniel Kvammen

Johndoe, som på tidlig 2000-tall brøt vannskorpa med sin energiske rock på norsk, er brått tilbake. Ved forrige korsvei fikk bandet et liverykte av dimensjoner etter hundrevis av kompromissløse liveopptredener over hele Norge.

Etter tre albumutgivelser og en rekke radiosingler som «Rastløs rock’n’roll», «Pyromantikk» og «Kjøtere», takket de imidlertid for seg i 2007. For noen måneder siden gjenoppsto bandet med tre utsolgte reunionkonserter i Trondheim og Oslo. Ryktet forteller at de er bedre enn noensinne.

Det uventede comebacket ble fulgt av singlene «Lengsel (som aldri forsvinn)» og «Fly og tog og bila», som begge ble listet på P3. I mars kommer «Slugger», bandets første plate på nesten åtte år. Den blir beskrevet som både et oppgjør med og en kjærlighetserklæring til hjembyen. Som en gest til konsertpublikummet, får alle som løser billett til Parkteatret fredag 7. mars plata med på kjøpet.


DANIEL KVAMMEN : Høsten 2013 var det omtrent ingen som hadde hørt om Daniel Kvammen. Men så ga han ut sin debutsingle «Ingen Vega Utanom», og ballen begynte å rulle. I ukene etter singleslippet ble han booket til Øyafestivalen, Slottsfjell, by:Larm, Varna, Bygdalarm og Vinjerock, og 19. januar solgte han og bandet ut Parkteatrets lillescene.

Kvammen er låtskriver og artist, og bosatt i Oslo etter å ha rømt bygdetilværelsen på Geilo. Med kassegitar og dialekt synger han egne låter med ett bein planta i høyfjellet og ett på asfalten. Inspirert av forbilder som Neil Young, Bob Hund og Stein Torleif Bjella gir Kvammen sitt skråblikk på verden med finurlige tekster som veksler mellom mørke og lyse historier.

Legg til ekstern kalender…