The Captain & Me

Denne kvelden feirer The Captain & Me utgivelsen av sin fjerde plate, ‘Peter Gabriel.’

Bandets forrige album Migrant var et konseptalbum om en nigeriansk flyktnings kronglete vei fra Lagos til Kanariøyene. Albumet mottok fantastiske anmeldelser, og ble av Dagbladet plassert på deres liste over de 20 beste albumene når 2011 skulle oppsummeres.

Den 14. mars slipper oslobandet oppfølgeren ”Peter Gabriel”, et album som er en hyllest til artisten som lærte vesten at det finnes andre instrumenter enn gitar, bass og trommer, og at det går an å synge på andre språk enn engelsk.

Musikken på albumet er derfor inspirert av storhetstiden til Peter Gabriel på åtti- og nittitallet, men også av rytmer og klanger fra mange steder i verden. Bandet er fortsatt inspirerte av Afrika, men flørten med de søramerikanske rytmene er ny.

Tekstmessig handler plata om byen. Her finnes historier om tapt kjærlighet blant globetrottere og sjømenn, om angrende gjestearbeidere og om én som muligens var med å bygge en bro i New York. Her finnes en tilstandsrapport fra nyrike Baku, inntrykk fra våre medborgere som holder til under bakken, og ”Linda Thompson”, en hyllest til følelsen av å skulle dra ut på rangel (og så klart til folk-duoen Richard & Linda Thompson).

”Peter Gabriel” er en klapp på skulderen til mannen som turte å eksperimentere når alle andre skulle danse etter samme pipe. Takk skal du ha, Peter!

Legg til ekstern kalender…