Aulakonsert: Maj Britt Andersen synger Alf Prøysen

Medvirkende

Maj Britt Andersen, synger og forteller Gjermund Larsen, fele Stian Carstensen, trekkspill Bjørg Værnes, cello Geir Holmsen, kontrabass Ivar Anton Waagaard, klaver Per Ola Holden, lyd

All musikk er komponert av Geir Holmsen

Det er slik det skal være når hundreårsåret for Alf Prøysens fødsel blir markert: Det er kanskje ingen som egner seg bedre enn Maj Britt Andersen til å hylle mesteren. Det til tross for at de to aldri møtte hverandre og at Maj Britt kommer fra feil sie ta Mjøsa!

2014 er og blir et spesielt år i Norges-historia. Det er 200 år siden Norge fikk sin egen grunnlov og gikk fra å være en del av den dansk-norske “helstat” til en union med Sverige. I den unionen fikk Norge status som egen stat, men hadde felles konge med Sverige. Resten er som det heter – historie.

Hundre år seinere, på Rudshøgda i Ringsaker, nærmere bestemt den 23. juli 1914, skjedde det noe som også skulle vise seg å få historiske konsekvenser – Alf Prøysen blei født. Forfatteren og visedikteren skulle, fram til han la ned penna for godt og stemma stilna den 23. november 1970, sette et preg på oss alle som ikke kan sammenliknes med noen andres. Også etter hans bortgang, og for stadig nye generasjoner, har Alf Prøysen og hans diktning betydd enormt mye og Maj Britt har vært og er en viktig videreformidler av arva etter Prøysen.

Legg til ekstern kalender…