Maribel, Mona & Maria og Carmen Villain

Tre av norges mest sœregne og kritikerroste artister; Maribel, Mona&Maria og Carmen Villain, kommer til mono denne kvelden for å spille hvert sitt nedstrippede sett. Det blir både nytt og uhørt, samt gammelt materiale. En sjelden mulighet til å se disse artistene i en setting utenom deres vanlige.

CARMEN VILLAIN ga ifjor ut sitt debut album ‘Sleeper’ på Smalltown Supersound til meget god respons både i inn- og utland. Blant annet så høstet albumet bra omtale i The Fader, Pitchfork, Q, Interview, The Wire, Rough Trade, Dagsavisen, DN m.m, og amerikanske musikkmagasinet SPIN utnevnte henne til “Best New Artist”. Lyden av musikken har blitt beskrevet som “fever dream pop”, psykedelisk og drømmende, med referanser til folk og post-punk med et DIY preg. Etter et år med konserter og festivaler rundt om i Europa og USA, spilt hovedsakelig backet av fullt band, jobber nå Villain med innspilling av neste plate som skal ut senere i år. 9 April vil det bli spilt et veldig nedstrippet sett med både ‘Sleeper’ låter og nytt materiale.

“dulcet drone-pop meditations as supple as raw silk… a spellbinding portrait of metamorphosis” -SPIN Magazine

“Melancholic and beautiful” -The Fader

www.facebook.com/carmenvillain

MARIBEL gav i 2009 ut debutalbumet Aesthetics og ble umiddelbart et av de ledende bandene i Norges alternative musikkscene. Andre albumet Reveries 2012 ble utgitt på den norsk-kanadiske labelen Splendour med distribusjon world-wide, og fikk med det velfortjent anerkjennelse internasjonalt. Nå står tredjealbumet for tur og er planlagt utgitt høsten 2014. På Mono denne kvelden får du se en nedstrippet versjon av bandet som vil spille både nytt og gammelt materiale.

”Norwegian outfit Maribel could soundtrack the most hallucinogenic dream or hellish nightmare at the flick of a switch.” -Drowned In Sound

www.facebook.com/maribelband

MONA & MARIA – Består av Mona Andersen og Maria Knudsen fra Oslo. De ga ut debutalbumet “My Sun” på Jansen plateproduksjon i april 2013. Albumet fikk kjempemotakelse i Norge men også internasjonal oppmersomhet, blant annet strålende anmeldelser i f.eks The Guardian, Uncut og The Line Of Best Fit . “My Sun” kom på shortlisten til Nordic Music Prize under By:larm 2014, og høyt opp på mange årskåringer i norske medier. Musikken til Mona & Maria kan beskrives som psykedelisk freak-folk, og er en blanding av sakral sekstitalls psych og melakonsk syrepop. Stemmene deres er blitt beskrevet som både upolerte og klare og at de sammen skaper en flerstemt symbiose som er helt unik for dem. Mona & Maria har hatt flere konserter i det siste året med et større backingband bak seg, og har ønsket å få fram det store lydbildet som ligger i produksjonen på “My Sun”. Nå vil de nærme seg kjernen av låtene med et lo-fi utrykk der det åpne lydbildet og stemmene deres står i fokus. På Mono 9. april stiller de første gang som duo.

“beautifully arranged and superbly sung orch-folk” -The Guardian

“This is sophisticated, seraphic folk-pop that seeps under the skin and into the heart” -Line of Best Fit

www.facebook.com/monaogmaria
Legg til ekstern kalender…