Light Fly, Fly High - Ekstravisninger på Saga 9-11. mars!

Light Fly, Fly High – Trailer from Beathe Hofseth on Vimeo.

[Bilde]

Thulasi er dalitt, og som “kasteløs” kvinne i India blir du sett på som verdiløs. Dine valgmuligheter er få. Det forventes at du skal gifte deg når familien ønsker det, ta jobber ingen andre vil ha og bare akseptere din plass på bunnen av rangstigen. Men Thulasi drømmer om et helt annet liv. Hun vil ikke forsørges av noen mann. Hun vil være fri, og trer inn i bokseringen for å slåss for sin selvstendighet.

Light Fly, Fly High er en David mot Goliat-historie. Den gir et unikt innblikk i en verden man knapt kan tro eksisterer. Filmen følger en ung jentes standhaftige kamp mot korrupsjon, diskriminering og seksuell undertrykkelse gjennom tre år. Utfordringene er mange, men allikevel nekter Thulasi å gi seg. Hun kaller seg selv en “One Woman Army” og kjemper med alt hun har for å få lov til å leve sitt liv på egne premisser!

Den norskproduserte dokumentaren LIGHT FLY, FLY HIGH hadde premiere under den prestisjetunge internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam (IDFA) i november og vant Oxfam Global Justice Award 2013. Den mottok også hederlig omtale av fredsfilmjuryen under Tromsø internasjonale filmfestival.

Filmen gikk på kino i februar og settes nå opp med tre ekstravisninger 9-11. mars i forbindelse med kvinnedagen.

Søndag vises den som en del av Ladyfest med Q&A etter filmen.

Originalspråk: Tamil m/ engelsk tekst.

Legg til ekstern kalender…