Blått Lerret

[Bilde]

Om Natt til 17:

15-åringene Sam og Amir har bestemt seg for at denne kvelden skal bli legendarisk. Gutta har kjent hverandre hele livet og ser på hverandre som brødre, men i løpet av det neste døgnet forandres alt. Amir vil ha tilbake sin eks-kjæreste Thea, men det han ikke vet er at Sam er i ferd med å bli sammen med henne. Når gutta finner ut at de begge to er forelsket i samme jente slår det gnist til en tilsynelatende uløselig konflikt dem imellom, som bare akselererer utover kvelden og natta. Kan Sam og Amir tilgi hverandre, eller er dette slutten på vennskapet deres?

Regissør Eirik Svensson, produsent Moa Liljedahl og manusforfatter Sebastian Torngren Wartin er utdannet fra samme kull på Den norske filmskolen på Lillehammer. Filmen er produsert av Maipo ved Synnøve Hørsdal.

Eirik Svensson fikk mye oppmerksomhet for eksamensfilmen Fredag. Han spillefilmdebuterte vinteren 2013 med En som deg.

Premiere på norske kinoer: fredag 4. april 2014

Om Glassdukkene

Glassdukkene er en thriller basert på kriminalromanen med samme navn av Jorun Thørring. Fortellingen utspiller seg i og omkring Tromsø. En ung kvinnelig student forsvinner sporløst, men dukker noen dager senere opp som lik i et lite tjern på toppen av Tromsøya. Deretter forsvinner ytterligere en ung kvinnelig student og det fremstår for politiet i Tromsø og Aslak Eira at det er en seriemorder de har med å gjøre. For Aslak kommer det etter hvert til å handle om liv og død når hans 16 år gamle sønn blir dratt inn i de forskjellige hendelsene. Aslak Eira spilles av Stig Henrik Hoff.

Regissør Nils Gaup er en av Norges mest erfarne regissører. Glassdukkene er Gaups åttende spillefilm. Han er en av få norske regissører som har blitt nominert til Oscar. Dette var for Veiviseren i 1988. Hans siste produksjon var Reisen til Julestjernen, en av de mest sette filmene i Norge i 2012.

Premiere på norske kinoer: fredag 4. april 2014

Om Opprørske oldemødre:

Er evig økonomisk vekst mulig? Oldemødrene Shirley og Hinda prøver å finne svaret på vår tids største utfordring. Shirley og Hinda husker godt den store depresjonen. Nå er verden igjen i en dyp økonomisk krise. De reiser av gårde i sine el-scootere for å få svar på spørsmålet: Hvorfor må vi fortsette å vokse? Filmens heltinner er like sjarmerende og ukuelige som de er skjelvende og dårlig til beins.

Regissør Håvard Bustnes fikk Amandapris for dokumentaren Blod og ære, i tillegg til Beste nordiske dokumentar på Nordisk Panorama og flere internasjonale priser. Hans dokumentar Helsefabrikken ble også nominert til beste nordiske dokumentar på Nordisk Panorama i 2010. Produsent Christian Falch for Faction Film har blant annet produsert dokumentaren Eksorsisten i det 21. århundre.

Premiere på norske kinoer: fredag 11. april 2014

Om Byttedagen:

Byttedagen er en poetisk og øm kortfilm om den lange veien hjem etter en helg hos pappa.
Vidar Dahl har samarbeidet med en rekke produsenter og fylt mange roller innen filmproduksjon . Som grunnlegger av Eit fett liv skriver han filmmanus , dokumentarer og tekster, og jobber som regissør . Jøran Wærdahl har jobbet med film siden 1991 . I 1999 etablerte han Klipp og Lim , hvor han jobber som produsent og regissør

Legg til ekstern kalender…