Kurs: Plateutgivelser og distribusjon

Dette kurset går i detalj på hva det innebærer å gi ut et album, hvilke arbeidsoppgaver som må utføres dersom man skal gjøre jobben selv, hvordan et plateselskap jobber fram en utgivelse og hvordan man går fram for å lande en platekontrakt. I tillegg vil kurset gi en innføring i temaet distribusjon; hvilke kanaler finnes i dag og hvordan fungerer disse? Hva innebærer det å signere med et distribusjonsselskap, og hvordan kan man eventuelt gjøre denne jobben på egenhånd?

Kursholder: Simon Füllemann jobber som eksport og markedsansvarlig ved Indie Distribution / Indie Recordings. Simon er fra Sveits og har blant annet jobbet som CEO for Metal Blade Europe og har som artist turnert verden rundt flere ganger.
Dette kurset vil bli holdt på engelsk, men det vil være mulig å stille spørsmål på norsk.

Dette er del 1 av en kursrekke på tre deler som skal gi en innføring i musikkbransjen. Hvert kurs er selvstendig, og du kan kan melde deg på ett, to eller alle tre kursene. Del 2 omhandler Promotering av plateutgivelse og turné og del 3 omhandler booking av klubb- og festivaljobber. Kursene passer både for musikere på vei opp og for unge lovende managere, bookere og deg som driver et lite plateselskap.

Del 2 av denne rekken heter PROMOTERING AV PLATEUTGIVELSE OG TURNÉ, og arrangeres på Popsenteret 7. april. Les mer på www.musikknettverk.no

Del 3 av denne serien heter BOOKING AV KLUBB- OG FESTIVALJOBBER, og arrangeres på Popsenteret 28. april. Les mer på www.musikknettverk.no

Legg til ekstern kalender…