Nordic Music Video Awards

[Bilde]

NMVA er den eneste prisutdelingen som fokuserer utelukkende på nordiske musikkvideoer, og vi ønsker å vise fram den kreativiteten og kvaliteten vi finner hos dagens aktører i de nordiske landene. Det vil selvfølgelig bli en pris til den aller beste i de utvalgte kategoriene, men vi vil også vise hvordan musikkvideo har utviklet seg som selvstendig kunstform i senere år.

Musikkvideoen som format har mistet mye oppmerksomhet i de tradisjonelle mediene. Likevel lages det både flere og bedre musikkvideoer i dag enn noen gang før, men vi føler de ikke får den anerkjennelsen de fortjener. Dagens musikkvideoer er ofte dessverre kun så populære som bandet eller artisten de representerer, og annerkjennelsen for en video blir ofte målt etter antall visninger og ikke for sine kunstneriske kvaliteter.

De nordiske landene er fulle av kreative artister, band, regissører og produsenter som stadig kommer opp med nye gode ideer og retninger som gjør musikkvideo til en kunstform i seg selv. For å få dette til så streber de etter å finne nye finansielle metoder, nye fora, og med dette nye måter å forsyne oss med en uendelig strøm av kvalitetsunderholdning. Vi har besluttet at det er på tide vi feirer disse menneskene med en stor fest for å vise dem vår takknemlighet. Samtidig vil vi skape et kreativt knutepunkt for likesinnede mennesker å kunne møtes, dele erfaringer, og utvide sitt nettverk utover landegrensene i en seriøs men uhøytidelig atmosfære.

Det har vært en enorm interesse rundt NMVA, og vi er overveldet over responsen vi har fått fra bransjen og publikum. Ray Kay, Ole Martin Hafsmo, Martin De Thurah, Andrè Chocron og flere andre har meldt på opptil flere musikkvideoer og underskogen av dyktige men delvis ukjente regissører er enorm. Musikkvideoer med Nelly Furtado, Envy, Madcon, Lars Vaular, Gabrielle, Ylvis og flere er påmeldt allerede.

Legg til ekstern kalender…