Karen Tømte/Naja Lee Jensen: call me a fool, but I don´t wanna die

[Bilde]

«call me a fool, but I don’t wanna die» er et tilløp, en satsplanke mellom fortid og framtid. Det er en forestilling om frihet, hvor ingenting sees klart og alle muligheter står åpne. Eller gjør de det? Er det noe vi ikke vil miste? Her i frihetens tilsynelatende retningsløse regime henger stykkets personer og dirrer. De famler rundt, mens tiden går og døden står stille.

Karen Tømte og Naja Lee Jensen har skuespillerutdannelse fra Akademi for Scenekunst. I et forsøk på å forstå hva som kunne være vår tids naturalisme, startet arbeidet med denne forestillingen hos Ibsen. På den tiden Ibsen skrev, fødtes mange av de tankemåter som i dag er sentrale for vår forståelse av hva det vil si å være menneske. Med «call me a fool, but I don›t wanna die» trekker Tømte og Lee Jensen linjene tilbake til disse store ideene når de her gir sin versjon av hva det vil si å være menneske i dagens oppjagede, informasjonsmettede og flyktige virkelighet. Med likestilt dramaturgi og simultane handlinger, skriver de seg inn i den postdramatiske tradisjonen og spinner en kompleks psykologisk fortelling full av realistisk gjenkjennelighet og abstraksjon.

Scenen er et tverrsnitt av en boligblokk der fem mennesker lever sine liv i hverdagens trygge tralt. Egentlig skjer det vel ingenting, eller skjer nettopp alt? Hele fundamentet er i bevegelse og viktige beslutninger må tas, men kanskje ikke her, ikke nå.


Tekst, regi og produksjon: Karen Tømte og Naja Lee Jensen. Scenografi: Lisa Hjalmarson. Lysdesign: Tobias Leira. Lyddesign: Gunnar Innvær. Medvirkende: Emelie Trossö, Tijmen Legemaate, Linn Christine Wennersten, Karl Flyman, Lars August Jørgensen og Juli Apponen. Manuskonsulent: Marit Grimstad Eggen. Fotograf: Elisabeth Holager Lund. Kostyme: Hanna Ekstrand. Co-produsenter: Black Box Teater og BIT Teatergarasjen. Støttet av: Norsk Kulturråd, Kulturkontakt Nord, Fritt Ord, Fond for utøvende kunstnere, Fond for Frilansere, BUDA kunstencentrum Kortrijk og apap.

Legg til ekstern kalender…