Korfest 2014

Program:

8. mai kl 19.00: Nyt stillheten. Norske hverdagstekster og særegne vokale arrangementer i instrumentelt design. Vokalgruppa PUST og Trefoldighet Jentekor

9. mai kl 19.00: Nasjonalromantisk helaften. Verker av blant annet Grieg, Kjerulf og Reissiger. Christiania Mannskor og Oslo Chorale Selskap

10. mai kl 19.00: Acclamationes. Urfremføring av Wolfgang Plagges nykomponerte festivalverk, samt klassiske perler. Sølvguttene og Oslo Chorale Selskap

11. mai kl 19.00: Evensong. Aftensang etter anglikansk tradisjon. Gratis inngang. Oslo Chorale Selskap

Kort om korene:

PUST er en vokalsekstett som presenterer allsidighet, nytenkning og stemmelek, kombinert med høyt musikalsk nivå. Ensemblet har etablert seg som én av de ledende vokalgruppene i Norge, og vunnet anerkjennelse og priser i utlandet. Sangerne har bred solistisk kompetanse innen sjangre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz.

Trefoldighet Jentekor består av 30 dyktige jenter i alderen 10-20 år. De synger hovedsakelig kirkemusikk i den klassiske tradisjonen, og deltar på messer og festivaler. Korets dirigent er Edle Stray-Pedersen.

Christiania Mannskor består av 24 profesjonelle og semi-profesjonelle sangere som arbeider målbevisst for å fornye mannskorsangen i Norge og blåse nytt liv i vår rike mannskortradisjon. Koret er i nær kontakt med flere av landets ledende komponister, og ønsker å gjøre gammelt og nytt mannskorrepertoar bedre tilgjengelig for flere, både i Oslo og nasjonalt. Korets dirigent er Marius Skjølaas.

Oslo Chorale Selskap er et uavhengig og frittstående kammerkor som består av 30 sangere i alderen 20-45 år. Koret synger først og fremst klassisk kirkemusikk og er opptatt av å være stilsikker formidler, uansett repertoar. Oslo Chorale Selskap er vertskap for Korfest 2014. Korets dirigent er Marius Skjølaas.

Sølvguttene består av 40-50 gutter mellom åtte år til stemmeskiftet, samt 15-25 voksne sangere. Koret har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje. Sølvguttene dirigeres av Fredrik Otterstad.

Legg til ekstern kalender…