Slippfest for Bløff

Kveldens program: Christer Falck vil intervjue forfatter Bår Stenvik om Bløff og slikt i et mini-bokbad, forfatter Ola Jostein Jørgensen vil lese en av sine tekster, og det vil bli illusjons-show ved den store Flinkini (aka Jon Øystein Flink).

Om boka, fra forlaget:

BLØFF
– Hvordan juks og selvbedrag gjør oss til ekte mennesker

Løgn og bedrag regnes vanligvis ikke som våre stolteste egenskaper, men de er grunnleggende premisser for det menneskelige. I dag tror evolusjonsbiologer at vår intelligens i stor grad er utviklet for å hjelpe oss å gjenkjenne bløff, og for å bløffe andre.
Men hvorfor er vi da likevel så dårlig til å avsløre løgnere? Hvorfor leter vi så ofte etter autentisitet på feil steder?

Boka Bløff er en underholdende og lærerik utforskning av hva vi ser på som ekte og falskt, og hvordan disse oppfatningene er innvevde i vår kultur.

Bår Stenvik har besøkt alt fra Forsvarets forskningsinstitutt, politiets kunstsamling av falsknerier, til hjerneforskere og biologer, og deltatt på sjekkeskole for å finne svaret på hvorfor vi ikke kan leve uten løgn, bedrag og selvbedrag.

Forfatter Bår Stenvik fikk bokhandlerprisen for sin kritikerroste bok Skitt. Og ga sist ut boken Dataspill her på Cappelen Damm.

Legg til ekstern kalender…