Utstilling | Jan Trygve Fløysvik | Return to Base - malerier

Kunstneren arbeider med motiver preget av en eksistensiell fasinasjon av vår tilhørighet. Som verdensrommet, slik det eksisterer utenfor vår erfaring. Med basis i slik undring konstrueres en billedverden med motpoler og spenningsforhold. Paradoksale billedrom og koloritt. Krefter som tilhører en verden vi ikke kjenner. Verdensrommet eller mikrokosmos. Overganger. Figurasjon eller abstraksjon.

I Galleri Gamle Oslo vises nye bilder malt med olje og akryl på lerret og MDF plater i forskjellige formater. Interessen for å problematisere forholdet mellom det illusjonistiske bildet og dets fysiske karakter fremgår i alle maleriene, spesielt de sirkelformede. Den inntrukne eller forminskede blindrammen forsterker objektkarakteren og indikerer vektløshet. Noe av det samme skjer i serien med små rektangulære bilder. Kontrastene i stofflighet, størrelser og formater er ment å skulle gi utstillingen en dynamisk helhet.

Jan Trygve Fløysvik (født 1961 i Sauda) er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi i Bergen, Chelsea College of Art i London og Det Kgl. danske Kunstakademi i København (Cand. phil.) Han har deltatt i en rekke gruppeutstillinger og har hatt flere separatutstillinger, blant annet i Galleri BOA, Galleri LNM, Bomuldsfabriken i Arendal, Kauno Galerija i Kaunas i Litauen, og Hå gamle prestegård. Fløysvik er innkjøpt av blant andre Det Norske Nobelinstitutt, Norsk Kulturråd, Kunst på Arbeidsplassen, St. Olavs Hospital, Wintershall Norge AS og Posten Norge AS. Han er bosatt i Oslo og har atelier i Lavetthuset på Hovedøya.

Legg til ekstern kalender…