Filmrulltorsdag: Troll i ord (1954) og Fjols til fjells (1957)

Troll i ord (1954)

[Bilde]

Da ungpiken Mette (Inger Marie Andersen) mister vanten sin i Norge, får hennes meget overtroiske og danske onkel Ib (Ib Schønberg) rett i sine antakelser om at uhell vil forfølge henne, helt til hun igjen har vanten i sin besittelse. Heldigvis er onkel Ib en holden mand, og spanderer sporenstreks skiferie i Norge. Her møter vi blant annet den olympiske alpinisten og flygeresset (!) Marius Eriksen som skiinstruktør, iført plagget som bærer hans navn, Mariusgenseren.

Fjols til fjells (1957)

Alpine forviklinger blir det også i Fjols til fjells, en av norsk filmhistories aller største klassikere. Leif Juster gjør sitt livs rolle som hotellportneren Poppe på Hurumhei Høyfjellshotell. Her avvikles den ene forviklingen etter den andre, med et rikt persongalleri. Fjolls til fjells er en film om hvite telefoner, forkledte piccoloer, sjarmerende skuespillere og alkoholiserte forretningsmenn.

I anledning høytiden vil det da også bli avholdt et påskelig utflukt på ski, om været holder. Etterpå slapper vi av med film på rull, kvikk lunsj og appelsin.

Legg til ekstern kalender…
#Film