Kongen ut av Grunnloven?

Åpent debattmøte på Litteraturhuset i Oslo
søndag 6. april kl. 13.00, møterom Nedjma. Gratis adgang.

[Bilde]
Etter 200 år med egen grunnlov er Norge fortsatt et monarki. Kan det være et moderne demokrati verdig at landets formelle statsoverhode fortsatt går i arv innen én familie?

I anledning jubileumsåret og revideringen av Grunnloven mener vi i Foreningen Norge som Republikk at tiden er overmoden for å ta en grundig debatt om landets statsform for de neste århundrene.Av de mange republikanere i alle norske politiske partierer det altfor få som engasjerer seg i saken. Vi har fått to representanter for Høyre til å debattere de prinsipielle sidene ved Norges statsform og utnevnelse av formelt statsoverhode. Kan monarkiet forsvares prinsipielt eller har det overlevd på grunn av pragmatisme og populære enkeltpersoner?

13.00: Velkommen ved foreningens leder Gunnar L. Brevig
13.05: Nils August Andresen og Erik Lundesgaard innleder (ca. 10 min hver)
13.25-13.50: Debatt ledet av Jens Brun-Pedersen
13.50-14.10: Spørsmål fra salen og pressen

Republikaner Erik Lundesgaard: Statsviter, sakprosaforfatter, lokalpolitiker og kommunikasjonsrådgiver.Har skrevet for Klassekampen, DN, VG, Dagbladet, Aftenposten, Prosa, Minerva og tidsskriftet Stat & Styring. Spesialområde innen statsvitenskap er konstitusjonelle reformer i Norge. Varamedlem for Høyre i finanskomiteen i Oslo bystyre 2011-15.

Monarkist Nils August Andresen: Økonomisk historiker, ansvarlig redaktør i tidsskriftet Minerva og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo. Han har tidligere jobbet ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI) og i Econ Pöyry. Rådgiver for Høyres stortingsgruppe 2008–2009.

Debattleder: Jens Brun-Pedersen, pressesjef. Tidligere journalist i VG, Osloavisen, NRK radio og TV – og programleder TV2.

Arrangør: Foreningen Norge som Republikk www.republikk.no

Spørsmål om debatten kan stilles til leder i Norge som Republikk, Gunnar L. Brevig (959 96 185) eller styremedlem Rune Frøyland (975 11 694).

Del gjerne denne pressemeldingen med så mange som mulig!
Vel møtt!

republikk.no/onewebmedia/No…

Legg til ekstern kalender…