Utstillinger med Zdenka Rusova, Beth Wyller og Jannicke Låker

Zdenka Rusova
Utstillingen til Zdenka Rusova i Overlyssalen spenner over 35 år med tegning og grafikk, og er hentet fra ulike perioder i hennes kunstnerskap; fra surrealistisk figurasjon til abstraksjon. Hovedvekten ligger på menneskehodet som gjenkjennbar figur, forvridde ansikter og som abstrahert form. De seneste arbeidene, fra årene rundt 2000, viser det nordiske landskapet i et raskere og mer ekspressivt uttrykk.


Beth Wyller, keramikk
Wyller arbeider mot uttrykk og fortellinger som er nye – samtidig som de har dyp forankring i keramiske tradisjoner. En sterk interesse i Beth Wyllers arbeid er å forfølge hvordan små forskyvninger og endringer påvirker det kunstneriske uttrykket. Arbeidet til utstillingen har resultert i to grupper: takstein og fliser.


Jannicke Låker, Boogie With You
Videoarbeidet “Boogie With You” er en 12 minutters lang film som har premiere på Kunstnerforbundet 10. april. Filmen viser en ung mann hjemme hos en middelaldrende kvinne som han har truffet på byen etter stengetid. Den fulle kvinnen holder en usammenhengende monolog rundt likestilling, solidaritet og den norske oljen. Hennes vilje til godhet faller igjennom når hun ikke blir bekreftet på rett måte og mannens tillitsfullhet vendes til mistro og voldelighet. Arbeidet handler om ensomhet, men også om hvordan makten pendler i forhold til hvilken posisjon man befinner seg i.


Utstillingen står til og med søndag 4. mai.

Åpningstider i påskeferien:
Lørdag 12. april: kl 11-16
Søndag 13. april: kl 12-16
Tirsdag 15. april: kl 11-16
Onsdag 16. april: kl 11-16
Torsdag – mandag 17.-21. april: Stengt.

Legg til ekstern kalender…