Vin&Vinyl: Jervaas live-set

Vi inviterer til en litt annerledes Vin&Vinyl-kveld 23. april. Denne onsdagen blir det litt mindre preik, og i stedet for å spille andre sine låter blir platespillerene denne gangen tatt i bruk i live-settet til Jervaas. Før de spiller vil duoen presentere musikken og konseptet sitt for publikum.

Jervaas utforsker alt fra afrikansk folkemusikk, jazz og hip hop til vestlig klassisk musikk, indisk klassisk musikk, indisk folkemusikk, radio, lydbøker og standup.

En konsert med Jervaas er en ærlig og lekende reise. Sjanger er ingen grense, for all musikk er audio – lydbølger i lufta rundt oss. Med en mixer, fire forskjellige lydkilder, i tillegg til synth og effekter, spiller duoen sine eklektiske livesett.

Bandets opprinnelse kan spores tilbake til en sen kveld med musikalske eksperimenter i Tanzania. En Steve Lehman-låt avspilt samtidig som en Miles Davis-låt ga både Jerve og Baksaas bakoversveis. To band fra New York, med 40 år som skilte dem, låt som ett stort band som fremførte en sammenhengende komposisjon – som hånd i hanske både rytmisk, harmonisk og dynamisk.

Kjetil Jerve er en pianist fra Ålesund. Han er blant annet svært aktiv med frijazzbandet Lana Trio, som regelmessig turnerer i Europa og Sør-øst Asia. Debutalbumet deres ble utgitt i fjor på plateselskapet Va Fongool. Neste album, et livealbum fra deres siste turné i Japan, utgis i løpet av våren.

Bendik Baksaas er en DJ og komponist fra Horten. Som soloartist jobber han hovedsakelig med disco, hop hop og moombahton. Han gir ut sin musikk på undergrunnselskapet Diskorama Records.
Hans nye utgivelse Give Me The Night EP ble lansert 21. Mars 2014.

Vin&Vinyl er en kveld dedikert til kjærligheten til musikk og til historiene og folka bak musikken. Annenhver onsdag inviteres gjester til å snurre plater og snakke om musikken.

Legg til ekstern kalender…