Beyond Dark/ Anne Léger

Til separatutstillingen i RAM galleri har kunstneren Anne Léger laget en ny smykkeserie med tittelen ”Beyond Dark”. Utstillingen består av smykker og fotografier. Fotografiene viser menn og kvinner i ulike aldre som bærer av et utvalg av smykkene.

I serien “Beyond Dark” har Léger forlatt det frodige og ornamentalistiske formspråket som hun er kjent for og skapt mer skulpturelle abstrakte komposisjoner. Smykkene er inspirert av Skandinavisk etterkrigsarkitektur, tydelige konstruksjoner og tradisjonsbaserte løsninger. Intensjonen er å danne en harmoni og balanse i samspillet mellom formlike geometriske grunnformer i ulike materialer som, tre, sølv, kobber, stein og emalje.

Den taktile kvaliteten som oppnås gjennom å kombinere ulike materialer og overflater, angir en egenskap i smykkene som er knyttet til dets tredimensjonale virkning og det ytre formspråket inviterer betrakteren til en sanselig tilnærming, som også vil gi økt innlevelse gjennom berøring eller ved å gi inntrykk at de kan berøres.
En av smykkekunstens særtrekk er dens nære forbindelsen til kroppen. Smykkene påkaller kroppens tilstedeværelse og utfordrer kroppen til deltagelse. Dermed har smykkene et ”dobbeltliv”, de er både objekter som oppnår betydning ved å bæres og ved å ”reise” utover utstillingsrommet og verk med konseptuell, emosjonell, taktil, skulpturell og billedmessig egenverdi.
Anne Léger fokuserer på forbindelsen mellom smykket og den som bærer det og invitere publikum til å ta aktivt del i utstillingen. Publikum kan ta smykkene ned fra veggen og prøve dem på seg selv.

Utstillingsperiode 4.04 – 11.05 2014 Presentasjon av utstillingen lørdag & søndag kl.15.00

Om kunstneren: Anne Léger bor og arbeider i Oslo. Hun har diplom fra L’École supérieure d’art et de design d’Orléans / Diplome National Supérieur d´Expression Plastique (1990), og en MFA, Kunsthøgskolen i Oslo Avd. for Metall (2008). Kunstneren har deltatt på en mengde med utstillinger både nasjonalt og internasjonalt, blant annet separatutstilling ved Béatrice Knock Création, Paris (2013) og gruppeutstillinger i Norge, USA og Kina Beijing International Contemporary Metal Art exhibition (2013) Nasjonalmuseet Oslo / Kunstindustrimuseet (2013). Hun er innkjøpt av fondet for kunsthåndverk/ Vestlandske Kunstindustrimuseum I Bergen

Legg til ekstern kalender…